Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL

TV: Asllani om nya positionen: "Gör bäst ifrån mig där"

Nästa

Avbryt
Försök igen

För första gången i sin karriär spelar Kosovare Asllani på samma position i landslaget som i klubblaget. Redan nu känner hon att hon har utvecklats genom att spela på samma position.
- Centralt trivs jag ju och jag känner att jag gör bäst i från mig där, säger Kosovare Asllani till TV4 Sporten.

Kosovare Asllani har länge varit en given forward i sin karriär. Men sedan Peter Gerhardsson klev in som förbundskapten i landslaget så har Asllani fått en ny och central roll, något hon ser som väldigt utvecklande.

- Det känns som om man får styra och ställa lite mer när man hamnar längre ner i planen. Nu får man leverera passningar som man egentligen hade velat haft själv på offensiv planhalva, säger Asllani.

- Centralt trivs jag ju och jag känner att jag gör bäst ifrån mig där. Jag får försöka styra och ställa där ifrån. Men såklart, jag vill ju följa med offensivt fast nu lägger jag mer ansvar på ungtupparna som springer där uppe, så de får ta ett stort ansvar. 

För Kosovare Asllani är det nu första gången i hennes karriär där hon spelar centralt, i både klubblag och landslag.

- Bara där så kommer det vara väldigt utvecklande för mig, att jag hela tiden får nöta och nöta och får ha samma position. Jag känner bara de här månaderna nu när jag har spelat i klubblaget och i landslaget att jag har utvecklats och det känns kul, säger hon.

Efter den inställda VM-kvalmatchen mot Danmark i fredags så får det svenska landslaget äntligen spela ikväll. Motståndet inför den sista VM-kvalmatchen för i år är Ungern, 39:a på Fifas världsranking. Asllani tror att motstånderna kommer försöka lägga sig på egen planhalva och försöka täppa till bakåt och ge Sverige så lite yta som möjligt. 

- Det gäller för oss att vara rörliga i anfallsspelet. De har några tekniskt skickliga spelare som vi har sett har gått igenom så det gäller att få stopp på dem säger Asllani och fortsätter:

- Men framför allt ska vi fokusera på vårat spel och våran spelidée och försöka skapa så mycket som möjligt.

Mötet mellan Sverige och Ungern visas på C More Fotboll, TV12 och på cmore.se. Sändningen startar 18.15.

Publicerad 2017-10-24 kl 10:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons