TV: Belgien hjälpte Blågult - tog poäng av Wales

Belgien tog en poäng och såg till att Sverige blir seedat i play off-slutspelet.

Höjdpunkter: Glädje när Wales kryssade mot Belgien
0:32
De Bruyne skickar in 1-0 för Belgien
1:22
Wales kvitterar till 1-1 mot Belgien

Belgien är redan klart för VM i Qatar 2022. Under tisdagskvällen hade man chansen att ge Sverige en hjälpande hand i sin jakt på en plats i världsmästerskapet. Vid belgisk poäng borta mot Wales i gruppspelets sista match skulle nämligen Blågult bli klart som ett av sex seedade länder i det stundande play off-slutspelet.

Belgiens förbundskapten Roberto Martínez valde att rotera och gjorde sex förändringar jämfört med senaste matchen mot Estland. Med från start fanns dock Manchester City-stjärnan Kevin de Bruyne. Grupptvåan Wales ställde i sin tur upp med starkast möjliga lag, med både Aaron Ramsey och Daniel James på planen.

Det var just de Bruyne som gav belgarna ledningen efter knappa kvarten när mittfältaren tryckte in 0-1 från straffområdeskanten. Wales kom dock tillbaka i matchen och när klockan stod på 32 minuter kvitterade man framför hemmapubliken. Kieffer Moore kom först på en boll i straffområdet och sköt in 1-1.

Likaläge i paus, och i andra halvlek jagade Wales ett segermål. Hemmanationen pressade Belgien och skapade flera farliga målchanser, men Wolfsburg-målvakten Koen Casteels i bortamålet stod emot.

Belgien höll ifrån och tog till slut en poäng borta mot Wales. Matchen slutade 1-1, vilket gör att Wales i egenskap av grupptvåa är klart för play off-slutspel som en av sex seedade nationer - där man bland annat kan ställas mot Sverige i final.

Wales: Ward - Williams, Mepham, Davies, Rodon - Morrell, Ramsey, Joe Allen, Roberts - James, Morre.

Belgien: Casteels - Castagne, Boyata, Theate - Meunier, Witsel, Vanaken, Hazard - De Bruyne, Origi, De Ketelaere.