TV: Belgien till VM - slog Estland efter klassmål

VM-Kval Europa

Belgien är klart för VM 2022.
Det står klart efter att belgarna tog alla tre poäng hemma mot Estland (3-1).

Förra VM-slutspelets bronsvinnare Belgien är klart för sitt tredje raka VM-slutspel efter att ha slagit Estland på hemmaplan med 3-1.

Målskyttet inleddes redan i den 11:e minuten när Christian Benteke höll sig framme på ett lågt inspel som målvakten Matvei Igonen försökte plocka men misslyckades att hålla.

2-0 satte Yannick Carrasco i den 53:e minuten med en snygg vänsterslägga från utkanten av straffområdet som borrade sig upp i Igonens högra kryss.

Belgien såg ut att ha full kontroll, men Estland överraskade och reducerade när inbytte Erik Sorga var snabbast framme efter att Thibaut Courtois släppt en retur på ett skott från straffområdeskanten.

2-1 och det hade kunnat bli spännande. Men Belgien tog sig i kragen, ryckte upp sig och punkterade matchen när Thorgan Hazard nickade in 3-1, vilket stod sig matchen ut.

Segern innebär alltså att Belgien klart för VM 2022 i Qatar i och med att de toppar grupp E med 19 poäng inför den sista kvalomgången. Tvåa ligger Wales, som efter sin kross mot Belarus har spelat in 14 poäng.

Publicerad 2021-11-13 kl 22:55