TV: Bergmann Johannesson historisk - blev Islands yngste målskytt någonsin

VM-Kval Europa

Islands VM-dröm lever fortfarande.
Det kan man tacka Isak Bergmann Johannesson för - som kvitterade till 1-1 mot Armenien och blev landets yngste målskytt någonsin.

Se Bergmann Johannessons 1-1-mål i spelaren ovan.

Island hamnade tidigt i underläge hemma mot Armenien i VM-kvalet under fredagskvällen då Kamo Hovhannisyan placerade in 0-1 i den 35:e matchminuten. Gästernas ledningsmål i den första halvleken så länge ut att bli matchens enda fullträff, men i slutminuterna lyckades Island rädda en poäng - tack vare en svenskbekanting.

Förre IFK Norrköping-spelaren Isak Bergmann Johannesson, 18, byttes in i halvtid och med drygt tio minuter kvar att spela fick han bollen i straffområdet och kunde placera in kvitteringen. Målet var inte bara Bergmann Johannessons första i landslagströjan, det gör honom också till Islands yngste målskytt i landslaget någonsin.

Matchen slutade 1-1. 18-åringen, som nyligen skrev på för FC Köpenhamn, räddade därmed en poäng och efter sju spelade omgångar står Island på fem poäng. VM-drömmen lever fortfarande, även om det ser mörkt ut med hela sju poäng upp till Nordmakedonien på andraplatsen som innebär kval.

Poängen för Armeniens del gör att laget ligger trea i gruppen med samma poäng som Nordmakedonien.