TV: Bosniens glädje - första segern på nära två år

Bosnien-Hercegovina hade inte vunnit en tävlingsmatch på nära två år.
MFF:arna Anel Ahmedhodzic och Adi Nalic fick vara med och fira segern.

Höjdpunkter: Bosnien-Hercegovina vann rättvist mot Kazakstan
1:02
Kazakstan får mål bortdömt efter märkligt agerande
0:53
Prevljak ger Bosnien-Hercegovina ledningen

Bosnien-Hercegovina har under senaste åren haft det tufft. Inför lördagens bortamöte med Kazakstan i VM-kvalet hade landslaget inte vunnit en enda tävlingsmatch sedan den 18 november 2019. Då blev det seger med 3-0 mot Liechtenstein borta i EM-kvalet.

Bosnien-Hercegovina var i september nära att bryta den negativa trenden mot just Kazakstan hemma, då landslaget ledde med 2-1 efter 85 minuters spel, men tappade sedan till 2-2 på övertid i VM-kvalet. I eftermiddag fick landslaget revansch.

Malmö FF-backen Anel Ahmedhodzic spelade från start och fick i den 25:e minuten fira 1-0. Smail Prevljak dök då upp i straffområdet på ett inlägg och nickade in bollen i mål. Ahmedhodzic och hans defensiva lagkamrater höll sedan tätt till ledning i halvtid.

I andra halvlek fick mittfältaren Gojko Cimirot ett jätteläge för att utöka ledningen, men fick inte iväg sitt avslut på mål. Kort därefter blev MFF-mittfältaren Adi Nalic inbytt i stället för Cimirot, och sedan utökade Prevljak till 2-0 från nära håll i straffområdet.

På övertid firade Kazakstan reducering, men målet blev snabbt bortdömt. Anfallaren Bakhtiyar Zaynutdinov hoppade upp i straffområdet för att möta ett inlägg, men slog i stället bort målvakten Ibrahim Šehićs händer, vilket gjorde att bollen gick i mål. Huvuddomaren synade dock anfallarens märkliga aktion.

Bosnien-Hercegovina höll därmed och vann med 2-0 på bortaplan i VM-kvalet. Landslaget är därmed nu tvåa i gruppen med sex poäng efter fem spelade matcher i kvalet. Frankrike toppar gruppen med tolv poäng efter sex matcher.