Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL
48v

TV: Buffon om ”Due-due” i EM 2004: ”Livet går faktiskt vidare”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Varje gång Italien ställs mot Sverige drar den italienska pressen upp EM 2004 och den påstått uppgjorda matchen mot Danmark.
Fast ”due-due” är inget Gianluigi Buffon bryr sig om.
- Livet går faktiskt vidare, säger målvakten till Fotbollskanalen.

En av få svenska triumfer över Italien var i EM 2004 då 1-1 efter Zlatan Ibrahimovic klack innebar att 2-2 mot Danmark skulle ta danskar och svenskar vidare. Matchen mellan Danmark och Sverige slutade också 2-2, och från italienskt håll har det alltid hetat att det nordiska mötet var uppgjort.

Även inför fredagens VM-playoff mellan Italien och Sverige har frågan om italiensk hämnd varit uppe i italienska medier.

Gianluigi Buffon var målvakt i Italien även under EM 2004, men han har ingen hämnd i tankarna.

- Nej, vi har inget problem med det längre, livet går faktiskt vidare och det var ganska länge sedan. Som jag nämnde för en italiensk journalist tidigare i veckan var anledningen till att vi inte gick vidare att vi inte spelade bättre i de tidigare matcherna i EM. Vi hade ödet i våra egna händer och klarade inte av det, säger Buffon.

Även på frågan om vad han minns bäst av sina möten med Sverige kom Buffon in på EM 2004:

- Det jag minns bäst är matchen 2004, och det är inget gott minne då vi spelade oavgjort och efter det bara hade en liten chans att gå vidare. Sedan är det en förlust innan VM 1998 och då det blev 1-0 och vi har mött Sverige många gånger. Det är ett solitt lag som inte bjuder till och man måste alltid spela på topp för att vinna.

Vad betyder det att Sverige saknar Zlatan Ibrahimovic?
- I dag kanske fler tar ansvar än när Ibrahimovic var med och även om han drog till sig många spelare så är det annorlunda när fler kliver fram. Vi fruktar fortfarande Sverige, även utan Ibrahimovic trots att han kunde avgöra en match på egen hand.

Sverige går in med liten press – gör det skillnad? Skulle ni vilja byta?
- Nej, jag vill inte byta ut den situationen vi är i. Det är ganska normalt att Sverige tar sig an matcherna lite lättare då man har en annan historia. Det finns spelare som klarar den här pressen bra hos oss precis som Sverige kan ta sig an matchen utan lika mycket press.

Är playoffmatcher speciella?
- Ja, de är speciella då det är länge sedan vi spelade ett playoff och sedan är det speciella matcher då vinnaren går till VM och det är spännande att spela sådana här matcher. Vi hoppas givetvis att gå till VM, vi har nästan alltid gått till VM.

Är det inte underligt att spela så här viktiga matcher utan målkameror?
Införandet av teknik har skett i olika omgångar i olika länder. I Italien funkar det ganska bra nu och det hade kanske varit bra att använda i sådana här viktiga matcher

Publicerad 2017-11-09 kl 21:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons