TV: Chile missar VM - efter dubbla Jesus-mål

VM-Kval Sydamerika

Chile hade kunnat förlora med uddamålet mot Brasilien, och ändå hållit VM-drömmen vid liv. Men efter 3-0 missar landet mästerskapet i Ryssland.

Det var ett mycket spännande avgörande i det sydamerikanska VM-kvalet. Argentina, Chile, Peru, Paraguay och Colombia gjorde upp om två direktplatser och en playoff-plats i natt.

Chile hade haft råd att förlora med uddamålet borta mot Brasilien och ändå ta en playoff-plats. Men istället blev det en tung 3-0-förlust efter tre mål i den andra halvleken.

I den 55:e minuten avlossade Dani Alves en tung frispark som Paulinho på returen kunde stöta in till 1-0. Bara två minuter senare kom Neymar helt ren med målvakten och passade osjälviskt fram Gabriel Jesus till 2-0.

Chile saknade inte chanser, men skulle inte få det nödvändiga målet. När man slängde upp allt i slutminuten, målvakten inkluderat, fick Gabriel Jesus öppen gata och kunde rulla in 3-0 och döda den chilenska VM-drömmen. Precis innan ropade Chile på straff efter en handssituation i straffområdet, men domaren friade.