Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL

TV: Conte om italienska VM-fiaskot: "Det är en katastrof för oss"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Gian Piero Ventura sparkades efter Italiens VM-fiasko.
Den tidigare förbundskapten Antonio Conte har nämnts som en lösning, men inte enligt honom själv.
- Nej. Jag tycker det rätta för förbundet är att ta tid på sig för att hitta den bästa lösningen för fotbollen i Italien, säger Conte.

Efter playoff-dramat mot Sverige så missar Italien VM för första gången sedan 1958. Den tidigare förbundskaptenen Antonio Conte är besviken över misslyckandet.

- Jag tycker att det här inte är en särskilt bra tid för oss, för mitt land. Att missa VM efter 50, 60 år betyder att det är en katastrof för oss. Ni vet mycket väl hur viktig fotbollen är i Italien. Men det hände. Nu måste förbundet hitta rätt lösning för att förbättra situationen, säger Chelsea-managern.

Förbundskaptenen Gian Piero Ventura, som tog över när Conte gick till Chelsea efter EM 2016, fick sparken efter misslyckandet. På sina håll har en Conte-återkomst lyfts som den rätta lösningen för Italien. Managern själv håller dock inte med.

- Nej, men jag måste vara ärlig. Jag tycker att det är väldigt svårt för tillfället. Det finns mycket rykten, mycket "nyheter". Men jag tycker det rätta för förbundet är att ta tid på sig för att hitta den bästa lösningen för fotbollen i Italien.

Publicerad 2017-11-17 kl 19:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons