TV: Danmark nära VM - bärgade sjunde raka segern

VM-Kval Europa

Danmark stormar mot VM-slutspelet i Qatar.
Under lördagen bärgade landslaget sjunde raka kvalsegern.

Danmark körde under lördagen över Moldavien på bortaplan i VM-kvalet. Redan i den 23:e minuten gav Andreas Skov Olsen landslaget ledningen efter flipperspel i straffområdet och sedan fortsatte målkavalkaden med ytterligare fyra mål före första halvleks slut.

Simon Kjær var i den 34:e minuten kylig från straffpunkten till 2-0, medan Christian Nørgaard gjorde mål efter en hörna till 3-0 fem minuter senare och Joakim Mæhle avslutade målskyttet strax före halvtid till 4-0.

Danmark kontrollerade sedan matchen i andra halvlek och vann till slut med 4-0. Danmark har därmed 21 poäng efter sju spelade matcher och stormar mot VM-slutspelet i Qatar 2022. På tisdag ställs Danmark mot Österrike på hemmaplan i kvalspelet. Vid seger då är Danmark klart för VM-slutspelet.

Moldavien: Avram - Jardan, Poamac, Armas, Marandici - Rata, Ionita, Ginsari - Ghecev, Nicolaescu, Iosipoi.

Danmark: Schmeichel - Nørgaard, Kjær, Christensen - Wass, Højbjerg, Delaney, Mæhle - Skov Olsen, Poulsen, Damsgaard.