TV: Danmark stormar mot ett VM-slutspel - körde över Israel på Parken

VM-Kval Europa

Danmark körde över Israel hemma på Parken.
Efter en 5-0-seger stormar de nu mot ett VM-slutspel, med sex vinster på sex matcher.
- Vi har slagit världsrekord, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand till danska Kanal 5.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter två segrar mot Skottland och Färöarna siktade Danmark på en tredje seger detta landslagsuppehåll när Israel kom på besök på Parken i Köpenhamn - och det la man förutsättningarna för direkt.

Efter 28 minuter på matchuret höll sig Yussuf Poulsen framme och satte öppningsmålet 1-0 till Danmark på framspelning av EM:s succéspelare Mikkel Damsgaard. Kort därefter, i den 31:a matchminuten, nickade lagkaptenen Simon Kjaer in 2-0 på en frispark från Daniel Wass. Och innan halvleken var slut skulle sedan Andreas Skov Olsen även hinna sätta 3-0,  där Damsgaard återigen stod för assisten.

Den andra halvleken bjöd i sin tur inte på samma målkavalkad, utan den bjöd "bara" på två mål. Thomas Delaney gjorde 4-0 med timmen spelad på framspelning från Wass och inhoppande Andreas Cornelius fastställde slutresultatet 5-0 på övertid.

Danmark stormar nu mot ett VM-slutspel. Efter sex matcher spelat har man sex vinster, 18 poäng och 22-0 i målskillnad. De har alltså gjort 22 mål utan att släppa in ett enda, och leder nu grupp F med hela sju poäng före tvåan Skottland på elva poäng.

Enligt danske förbundskaptenen har Danmark slagit världsrekord för bästa inledning på VM-kvalet, sedan det nuvarande formatet infördes på 1960-talet.

- Vi har faktiskt slagit världsrekord, såvitt vi vet. Sex vunna matcher i ett VM-kval med hållna nollor, säger Hjulmand till danska Kanal 5 efter matchen.

Danmark: Schmeichel - Wass, Andersen, Kjaer, Maehle - Höjbjerg, Christensen, Delaney - Damsgaard, Poulsen, Skov Olsen.

Israel: Marciano - Dasa, Dgani, Tibi, Elhamed, Menachem - Glazer, Natcho, Solomon - Weissman, Zahavi.