TV: Eriksens uppvisning - sköt Danmark till VM med hattrick

Danmark är klart för VM.
Mycket kan man tacka Christian Eriksen för.
- Vi kunde gjort fler mål, säger han till Kanal 5 efter matchen.

I spelaren ses Eriksens alla mål i Danmarks seger.

Sverige får sällskap av Danmark till nästa års VM-slutspel. Efter att ha hamnat i underläge tidigt i returmötet mot Irland på bortaplan, vände danskarna till seger, 5-1 (totalt 5-1 över två matcher).

Shane Duffy gav hemmalaget ledningen redan efter dryga fem minuters, men Danmark vaknade till liv omgående och stod för två snabba mål. Cyrus Christie petade olyckligt in bollen i eget mål, och kort därefter började Christian Eriksens uppvisning.

Tottenham-stjärnan Christian Eriksen stod först för ett vackert avslut då han via ribban prickade in 2-1 för gästerna. I den andra halvleken sattes sedan spiken i kistan av Danmark – och återigen var det Christian Eriksens vänsterfot som talade. Eriksen fick ostörd placera in 3-1 utanför straffområdet och säkrade därmed en dansk VM-biljett till nästa års slutspel.

Som om inte det vore tryckte Eriksen dit ytterligare en fullträff bakom Darren Randolph i Irlands mål, efter att hemmalaget visat upp ett, milt uttryckt, svagt försvarsspel. Eriksen tryckte till med högerfoten och bollen letade sig in i den bortre gaveln.

- Vi visste att vi var tvungna att jobba ännu hårdare när de gjorde mål. Men Andreas Christensen gjorde ett snyggt mål och det gav självförtroende. Sedan gör jag ett mål och de måste framåt i banan. Det gav oss ännu mer utrymme och vi kunde gjort fler mål, säger han till Kanal 5, enligt Jyllands-Posten.

Nicklas Bendtner satte slutresultatet, 5-1, på straff, i matchens 90:e minut.

- Jag hade redan gjort tre, så det föll sig naturligt (att Bendtner tog straffen), säger Eriksen.

Irland: Randolph - Christie, Clark, Duffy, Ward - Brady, Hendrick, Meuler, Arter, McClean - Murphy.

Danmark: Schmeichel - Christensen, Kjær, Bjelland, Stryger - Kvist, Delaney, Eriksen - Poulsen, Cornelius, Sisto