TV: Fiasko för Sveriges EM-motståndare: "Väldigt arg just nu"

VM-Kval Europa

Det skiljer 142 platser mellan Slovakien och Malta på världsrankingen.
Trots det fick Sveriges EM-motståndare bara med sig en poäng mot blåbärsnationen.
- Jag är väldigt arg just nu, säger Slovakiens lagkapten Milan Skriniar till Uefa.

Slovakien ställs mot Sverige i sommarens EM-slutspel. På lördagskvällen var de stora favoriter till att besegra pyttenationen Malta på hemmaplan i VM-kvalet - men det slutade i fiasko för slovakerna.

Malta drog tidigt ifrån till en tvåmålsledning i första halvlek efter fullträffar från Luke Gambin och Alex Satariano, vilka båda gjorde sina första landslagsmål.

Slovakien räddade någon form av heder genom att hämta ikapp till 2-2 efter paus. Inter-försvararen Milan Skriniar stod först för en assist och nickade därefter in kvitteringen i början på andra halvlek. Mer än så blev det inte för slovakerna, som börjat VM-kvalet uselt med sammanlagt två poäng mot Cypern och Malta.

- Det är tufft att prata nu. Det är sorgligt att ta en poäng mot ett motstånd som Malta. Vi slösade bort den första halvleken och det var inte lätt att komma tillbaka efter det. Vi har inget annat val än att fajtas i resterande matcher, men jag är väldigt arg just nu, säger Skriniar till Uefa.

IFK Göteborg-mittfältaren Marek Hamsik missade matchen för Slovakien med en skada. Slovakien möter Sverige i EM den 18 juni i sommar.