TV: Haalands show - hattrickskytt mot Gibraltar

Då vann Norge stort med 5-1 på Ullevål i VM-kvalet.

0:59
Haaland tvåmålsskytt i VM-kvalet
1:26
Haaland utökar mot Gibraltar

Norge kryssade i förra veckan mot Nederländerna (1-1) och besegrade i lördags Lettland med 2-0 i VM-kvalet. Under tisdagskvällen tog Ståle Solbakkens landslag emot Gibraltar hemma på Ullevål i kvalspelet och kopplade grepp om matchen direkt.

Kristian Thorstvedt gav, i den 23:e minuten, Norge ledningen, och fyra minuter senare tog Borussia Dortmund-stjärnan Erling Braut Haaland över showen. Anfallaren placerade först in 2-0 efter 27 minuters spel och satte sedan 3-0 i den 39:e minuten.

Gibraltar putsade sedan siffrorna med en reducering till 3-1-ledning för Norge i paus innan Alexander Sørloth utökade till 4-1 under inledningen av andra halvlek. Haaland kom till flera fina chanser i andra halvlek, men fick vänta till på övertid innan han skrev slutresultatet till 5-1 och fick fira sitt tolfte mål på 15 A-landskamper med landslaget.

Enligt den norska tidningen VG är 21-åringen nu den yngste norske landslagsspelaren någonsin som gjort över tio landslagsmål för Norge.

- Erling är det råaste vi sett i norsk fotboll och jag ser inte att det ska sluta, säger förbundskaptenen Ståle Solbakken till VG.

- Siffrorna talar för sig själva. Det är helt vansinnigt. Vi har tur som har honom, berömmer Martin Ødegaard.

Norge har nu 13 poäng efter sex spelade matcher i VM-kvalet och är på andra plats bakom Nederländerna i kvalgruppen. Nederländerna har också 13 poäng, men bättre målskillnad.

Norge: Nyland - Pedersen, Hanche-Olsen, Ajer, Meling - Ødegaard, Berg, Thorstvedt - Sørloth, Haaland, Elyounoussi.

Gibraltar: Goldwin - Annesley, Sergeant, Wiseman, Torrilla - Hernandez, Jolley, Mouelhi - Valarino, Ronan, Styche.