TV: Historisk seger för Ericson - Färöarna tog första VM-kvalsegern någonsin

VM-Kval Europa

Svenske Håkan Ericson har lett Färöarna till nationens första VM-kvalseger någonsin.
Det efter landet besegrat Moldavien med 2-1 på hemmaplan under tisdagen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Inför tisdagens match låg Färöarna och Moldavien på de två nedersta platserna i grupp F, båda på en poäng vardera. Men det skulle det bli ändring på.

I matchens 68:e minut gjorde Klaemint Olsen 1-0 till hemmalaget Färöarna, och bara fyra minuter senare utökade Heini Vatnsdal till 2-0.

Moldavien gav matchen puls när Nicolae Milinceanu reducerade till 2-1 i den 84:e minuten, men Färöarna höll ut och knep segern.

Men, det var inte vilken seger som helst. Detta var en historisk seger Färöarna knep, då det nämligen var deras första någonsin i VM-kvalsammanhang - och det var svenske Håkan Ericson som ledde dem till det.

Visserligen är man kvar i botten, på näst sista plats, men nu har Färöarna åtminstone fyra poäng inspelat. Tre mer än Moldavien på sistaplats.

Publicerad 2021-09-08 kl 00:16