TV: Iran klart för VM efter seger mot Irak

Segern över Irak under torsdagen säkrade deras mästerskapsplats.
Mehdi Taremi blev hjälte med matchens enda mål.

1:19

Se Taremis mål i spelaren ovan

Saman Ghoddos och Amir Al-Ammari fick båda starta, på varsin sida plan, när Iran tog emot Irak i en avgörande VM-kvalmatch.

Första halvlek blev mållös, delvis till följd av att Iraks målvakt Fahad Talib storspelade och räddade flera av motståndarnas vassa avslut. Först i halvlek fick Iran in ett mål och det var då Mehdi Taremi som kom ensam mot mål och satte 1-0.

Det blev matchens enda mål vilket gav tre poäng till Ghoddos och hans Iran. Poäng som innebär att laget är klart för VM 2022 i Qatar. Efter slutsignalen utbröt glädjescener när spelarna firade den säkrade mästerskapsplatsen.

Hammarbys Mohanad Jeahze byttes in i matchens slutskede för Irak.