TV: Island nära sitt första VM någonsin - se Arnasons mål

VM-Kval Europa

Turkiet hade inte förlorat hemma sedan 2014.
Då stod Island för en riktigt stark insats och vann med 3-0 - en seger som tar landet mot sitt första VM någonsin.

VM-kvalets grupp I fortsätter att bjuda på stor dramatik inför slutomgången på måndag. Turkiet tog emot Island på hemmaplan - där man inte förlorat sedan 2014. Då vann islänningarna med klara 3-0.

Island tog ledningen efter dryga halvtimmen när Jon Dadi Boedvarsson slog ett inlägg som Johann Berg Gudmundsson stötte in till 1-0.

Boedvarsson var även passningsläggare sju minuter senare när han snyggt tråcklade fram bollen till Birkir Bjarnason som skickade in 2-0.

I inledningen på den andra halvleken blev det än bättre för Island. Efter en hörna styrde den tidigare Malmö FF-spelaren Kari Arnason in bollen till 3-0.

Turkiet hade några lägen för en kvittering men Island höll undan till en 3-0-seger. Vinsten tar Island mot sitt första VM någonsin.

Island toppar nämligen gruppen efter Kroatien tappat ledning till 1-1 mot Finland. Island är två poäng före Kroatien och Ukraina - som möts på måndag - inför den sista omgången. Islänningarna ställs mot gruppjumbon Kosovo - med bara en poäng i kvalet - på hemmaplan.

VM skulle vara Islands andra stora mästerskap. Det första var EM 2016 som var en stor framgång för landet med en kvartsfinalplats.

Se Kari Arnasons mål i sportsändningen ovan.