TV: Island räddade poäng med två sena mål

Nordmakedonien tog ledningen tidigt och förvaltade matchen väl.
Men i slutet av matchen satte Island in en ny växel.
Med två snabba mål skrev de resultatet till 2-2 och lagen fick dela på poängen.

Se Islands dramatiska upphämtning i spelaren ovan

Det tog bara elva minuter innan Darko Velkovski gav ledningen till Nordmakedonien. Det skulle även komma att spegla matchen, där det var bortalaget som styrde spelet.

Ledningen utökades sedan strax efter paus. Då var det, som så ofta för Nordmakedonien, Ezgjan Alioski som hittade fram till straffområdets vänstra hörn med boll och satte in den vid bortre stolpen. Målvakten Runar Runarsson hade fingrarna på den men kunde inte stoppa den.

Det andra målet fick Island att ta till åtgärder. Efter flera byten på kort tid, fick de mer ordning på spelet. Det dröjde bara någon minut innan de hade bollen i mål. Men Kari Arnason visade sig vara offside och målet dömdes bort.

Det blev istället Brynjar Bjarnason som fick äran att sätta reduceringsmålet, efter en frispark i fint läge. Nordmakedoniens målvakt Stole Dimitrievski höll frisparken utanför, men lyckades bara putta bort den en kort bit, vilket gav Bjarnason chansen. Efter en lång VAR-check kunde det konstateras att målet var godkänt och resultatet var 2-1.

Och det fanns mer att hämta i den isländska tanken. Inbytte Andri Gudjohnsen satte kvitteringen, som bara en stund tidigare hade känts långt borta. Det gör honom till den tredje generationen Gudjohnsen att bli målskytt för det isländska landslaget. Pappa Eidur och farfar Arnor kom före.

Det var sedan Island som styrde resten av matchen, men målskyttet stannade där. Poängen delades upp, vilket gör att Nordmakedonien befinner sig på en tredjeplats i grupp J, medan Island ligger femma.

Bland de isländska spelarna fanns flera svenskbekantingar, såsom Isak Bergmann Johanneson som startade, och Ari Skulason som byttes in efter dryga timmen.