TV: Italien körde över Litauen - och utökade sitt världsrekord

VM-kval

Italien körde över Litauen hemma i Sassuolo med 5-0.
Ett resultat som innebär att laget utökar sitt värdsrekord och är obesegrat i 37 matcher i rad.

Se höjdpunkter från Italien-Litauen i spelaren ovan.

Genom kryss (0-0) mot Schweiz senast slog Italien världsrekord genom att bli obesegrat i 36 raka matcher. Det tidigare världsrekordet, 35 raka matcher utan förlust, höll Brasilien och Spanien tillsammans.

Det världsrekordet syftade Italien till att utöka när man under onsdagen tog emot Litauen på hemmaplan i Sassuolo - och det skulle man snabbt ge sig själva förutsättningarna till att åstadkomma.

Redan i den tionde minuten höll sig Juventus-anfallaren Moise Kean framme. Arvydas Novikovas misslyckades med en hemåtpass till egen målvakt. Kean snappade upp passningen, avancerade in i straffområdet och placerade säkert in 1-0.

Sassuolo-anfallaren Giacomo Raspadori, som för aftonen spelade på hemmaplan, utökade sedan till 2-0 bara några minuter senare med sitt första landslagsmål. 21-åringen vände upp utanför Litauens straffområde och sköt. Skottet styrdes sedan via litauisk försvarare in i mål till 2-0.

3-0 kom strax därefter. Federico Bernadeschi riktade ett inlägg mot Litauens bortre stolpe från sin högerkant, men där väntade en litauisk försvarare. Försvararen misslyckades dock med sin rensning som gick till Raspadori framför öppet mål - som enkelt kunde stöta in 3-0 med sitt andra mål i matchen.

Innan halvtimmen var slagen skulle Italien även hinna göra 4-0. Bernadeschi frispelade Kean över det litauiska försvaret, som läckert dunkade in 4-0 på volley.

Italien fortsatte sedan att dominera därefter, men den andra halvleken bjöd "bara" på ett mål. Det kom åtta minuter in i den andra halvleken genom högerbacken Giovanni Di Lorenzo som stod för en läcker chipp från avstånd till 5-0 Italien.

Italien drygar i och med segern ut sin ledning i grupp C, då tvåan Schweiz bara fått med sig ett kryss på bortaplan mot Nordirland. Utöver det är Italien nu obesegrat i 37 matcher i rad.

Italien: Donnarumma - Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Biraghi - Pessina, Jorginho, Cristante - Bernadeschi, Raspadori, Kean.

Litauen: Setkus - Lasickas, Klimavicius, Utkus, Slavickas - Dapkus, Slivka - Kazlaukas, Verbickas, Novikovas - Dubickas.