Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL
48v

TV: Kaxigt Italien på plats i Sverige: "Vi är övertygade om att gå till VM"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Italiens presskonferens inför Sverige-mötet i spelaren ovan.

Italien har landat i Sverige.
Då börjar Gian Piero Ventura med att vara kaxig.
- Vi är övertygade om att gå till VM, säger han.

Det italienska landslaget är på plats i Sverige och åkte direkt från Arlanda till Friends Arena. Där kände spelarna på planen och sedan höll förbundskapten Gian Piero Ventura presskonferens tillsammans med lagkapten Gigi Buffon. Och det är ett självsäkert Italien.

- Stämningen i vårt lag är bra. Vi har tränat bra. Vi vill till VM och är övertygade om att vi kommer att ta oss dit. Vi respekterar Sverige men är övertygade om att vi tar oss till VM, säger Ventura.

Med tanke på att det är två matcher, om du får välja av att göra ett mål på bortaplan eller att hålla nollan, vad väljer du då?
- Ja det handlar om två matcher, så i det valet vill jag hellre göra ett mål.

- Men återigen, vi är så förberedda vi kan bli. Jag respekterar Sverige som har en bra organisation, men vi vill till VM och ska till VM.

Tidigare under torsdagen kom det ut uppgifter i italiensk media om att Valencias anfallare Simone Zaza skadat sig och inte kan spela fredagens match. Ett tungt avbräck i så fall för Italien som har har en del offensiva problem med bland annat Torinos Andrea Belotti som också dragits med en skada. På frågan om Belotti kan spela om Zaza inte kan svarade Ventura:

- Vi får se. Zaza har ett litet problem och om han inte kan spela i morgon så kanske han kan det på måndag. Belotti ser bättre och bättre ut och vi får se hur det blir.

Du tog över landslaget efter EM 2016 - hur ser du på din tid som förbundskapten?
- Jag är nöjd med det jag har presterat sedan jag tog över landslaget. De flesta trodde på Spanien. I första matchen blev det oavgjort mot Spanien men i den andra förlorade vi. Men vi lyckades komma tvåa i gruppen och bland de fyra första så att vi blev seedade. Det var två målsättningar. Nu får vi vänta till efter playoff innan vi kan summera.

Publicerad 2017-11-09 kl 20:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons