TV: Mardrömsresultat för Blågult - Spanien besegrade Kosovo

Spanien besegrade Kosovo med 2-0 på bortaplan.
Ett mardrömsresultat för Sverige, då Spanien nu hämtar igen på Blågults försprång.

Se höjdpunkter från Kosovo-Spanien i spelaren ovan.

Parallellt med Sveriges match mot Grekland spelade Spanien mot Kosovo i samma grupp,  en match som var viktig för Blågults framtid. Skulle Kosovo ta poäng mot Spanien, samtidigt som Sverige besegrade Grekland, hade Sverige ett guldläge att vinna gruppen.

När domaren blåste igång matchen dominerades bollinnehavet av Spanien under de inledande 20 minuterna, men det var Kosovo som hade den hetaste chansen. Med kvarten spelad tog Elbasan Rashani emot en passning vid straffområdeskanten och avlossade ett skott. Dessvärre för hans del smet det dock tätt utanför Unai Simons stolpe.

Spanien skulle dock få utdelning på sin dominans. Alvaro Morata spelade fram West Ham-mittfältaren Pablo Fornals, som vände bort en Kosovo-försvarare och dunkade in ledningsmålet 1-0 till Spanien. Ett mål i kategorin delikatess.

Med fem minuter kvar att spela av den första halvleken var Fornals även nära på att utöka för Spanien. På en frispark från distans fick han till ett tungt skott som seglade mot det bortre krysset. Men Arijanet Muric i Kosovo-målet hann dit och styrde ut skottet till en hörna.

Åtta minuter in i den andra halvleken skulle Kosovo få ett guldläge att kvittera. Lagets stjärnspelare, Lazio-anfallaren Vedat Muriqi, fick ett friläge en mot en med Simon i det spanska målet. Dessvärre, för Kosovo och Sveriges del, gick Muriqis avslut precis utanför stolpen.

Kosovo fortsatte sedan att trycka på för en kvittering. Zymer Bytyqi tog med sig bollen in i det spanska straffområdet, tog sig till bra skottläge och avslutade - men Simon räddade precis bollen och styrde ut till hörna.

Istället skulle Spanien sätta spiken i kistan med två minuter kvar att spela. Ferran Torres stod för en läcker soloräd innan han avslutade och satte 2-0 - vilket till slut blev slutresultatet.

Spanien vann med 2-0, samtidigt som Sverige förlorade med 2-1 mot Grekland, vilket innebär att avståndet mellan Sverige och Spanien krymper i grupptabellen. Spanien leder nu gruppen med 13 poäng framför tvåan Sverige på nio poäng. Viktigt att notera, dock, är att Sverige spelat två matcher mindre och har chansen att ta över förstaplatsen om Blågult vinner båda sina hängmatcher.

Kosovo, i sin tur, ligger näst sist i gruppen på fyra poäng.

Kosovo: Muric - Hadergjonaj, Rrahmani, Fazliji, Vojvoda - Rashani, Loshaj, Dresevic, Bytyqi - Rashica, Muriqi.

Spanien: Simon - Llorente, Martinez, Laporte, Reguilon - Soler, Busquets, Koke - Torres, Morata, Fornals.