TV: Mörkt för Bosnien-Hercegovina - kryssade mitt i turbulensen

0:57
Menalo får fira - ger Bosnien-Hercegovina ledningen
3:55
Pjanic kvitterar mot Kazakstan

Bosnien-Hercegovinas landslag har haft en stormig landslagssamling. Landslaget, med svenskarna Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikadunic och Adi Nalic, överraskade genom att kryssa mot Frankrike (1-1) i förra veckan i VM-kvalet, men trots det har negativa ämnen varit i fokus.

Målvakten Asmir Begovic har skrivit på Twitter att det bosniska förbundet leds av kriminella, precis som att det kommit rapporter om att en agent betalat en summa pengar och på det sättet sett till att en spelare blivit kallad till landslaget tidigare i år.

Under tisdagskvällen startade Ahmedhodzic, Hadzikadunic och Nalic i hemmamötet med Kazakstan i VM-kvalet, och då såg det ett tag riktigt mörkt ut. Efter en mållös första halvlek gav Islambek Kuat bortalaget ledningen efter 51 mintuers spel. Bosnien hade då haft flera möjligheter för ett ledningsmål, men bränt samtliga chanser.

I stället dröjde det fram till den 74:e minuten innan hemmalaget fick fira. Bosnien-Hercegovina blev då tilldelat straff och Miralem Pjanic var kylig till 1-1. Det blev starten på en vändning, då inhopparen Luka Menoli nickade in en hörna av Pjanic i mål till 2-1 i den 86:e minuten. Det ledde till vilt jubel och såg ut att bli slutresultatet, men i den 95:e minuten satte Baktiyar Zaynutdinov en frispark i mål till 2-2. Därmed är det fortsatt tungt för Bosnien-Hercegovina på landslagsnivå.

Bosnien-Hercegovina har nu tre poäng efter fyra spelade matcher i VM-kvalet. Landslaget är placerat på fjärde plats i kvalgruppen.