Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL
47v

TV: Ola Toivonen följde slutet i omklädningsrummet: "Vågade inte titta"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Ola Toivonen i spelaren ovan.

Sverige gjorde det som många trodde var näst intill omöjligt, att slå ut Italien och ta sig till VM 2018. 
-  Jag vågade inte titta på matchen. Jag gick utanför omklädningsrummet och kollade på två tv-skärmar, säger Toivonen efter matchen.

Ola Toivonien kom inte med i första truppen till landslagssamlingen och tänkte att landslaget var över. Men plötsligt så var han med och fick spela de avgjörande matcherna som tillslut tog Sverige till VM i Ryssland 2018. 

Ola Toivonen var med från start i matchen, men byttes ut i den 54:e minuten och ersattes av Isaac Keise Thelin. Men Toivonen satt inte på bänken med resten av laget för att kolla klart på matchen, utan följde slutet i omklädningsrummet.

- Jag vågade inte titta på matchen. Jag gick utanför omklädningsrummet och kollade på två tv-skärmar och gick fram och tillbaka, säger Toivonen efter matchen och fortsätter:

- Det var nervpärs. Vi hade det jobbet idag, i stort sett hela matchen. Jag och Marcus (Berg) sprang i det tomma och försökte så mycket vi kunde att hjälpa laget, men varje boll som kom upp så var italienarna för starka. 

Att förbundskaptenen Janne Andersson har haft stor betydelse för landslaget är ett faktum. Sedan han tog över förbundskaptensrollen 2016 så har Sverige lyckats slå stornationer som Portugal och Frankrike - och nu miraklet i Milano som tog Sverige till VM. 

- Han har gjort oss till ett lag. Han har verkligen sagt att detta måste vi göra som ett lag, inte som individer. Tillsammans med Peter (Wettergren) och psykologen (Daniel) Ekvall så har de gjort ett fantastiskt jobb, säger Toivonen.

Som en liten pojke så drömde Toivonen att få spela ett VM. Det har slagit honom att detta kan vara sista chansen att få spela ett VM, och nu har drömmen slagit in. Tillsammans med Marcus Berg, Mikael Lustig, Sebastian Larsson och Andreas Granqvist ska de nu spela sitt första VM - någonsin.

- Det är wow att få göra det tillsammans, speciellt med dem.  

Målet som tog Sverige till VM gjordes av Jakob Johansson, som var hans första mål i landslaget. Olyckligt nog tvingades han bli utburen på bår, bara femton minuter in i matchen. Detta efter en vridning i knäet som såg väldigt otäck ut. Toivonen tillägnar bragden till Johansson och att han gjorde det enda målet som förde Sverige till VM.

- Det är väldigt synd om Jakob. Utan hans mål så hade vi inte stått här.

Publicerad 2017-11-14 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons