Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL

TV: Pique stannar i landslaget: "Vill inte ge dem lyxen att vinna"

Foto: Reuters.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se delar av presskonferensen med Pique i klippet.

Gerard Pique stannar i det spanska landslaget.
Det meddelade han på en presskonferens under onsdagen.
- Jag vill inte låta de som förolämpat mig vinna, säger han.

Det var tidigare i veckan som en tårfylld Gerard Pique meddelade att han, till följd av oroligheterna under den katalanska självständighetsomröstningen, övervägde att lämna det spanska landslaget.

- Om förbundschefen eller det spanska fotbollsförbundet tror att jag kan vara ett problem eller irritera landslaget så är jag villig att kliva åt sidan, sa Pique då.

Pique har varit en tydlig förespråkare för det val som den spanska regeringen fastställt som ogiltigt – och för det fått mycket kritik. På en presskonferens under onsdagen gav dock Pique beskedet att han, efter en tids övervägande, bestämt sig för att fortsätta.

- Ja, jag funderade på att sluta i landslaget, men efter att ha övervägt alla alternativ och tänkt på det under lång tid bestämde jag mig för att det bästa var att stanna och ta mig an utmaningen och försöka vända på situationen. Om jag lämnade nu så skulle jag låta de människor som förolämpat och buat åt mig vinna. Och jag ville inte ge dem den lyxen, säger han.

Enligt Barcelona-försvararen finns det ingen anledning att ifrågasätta hans engagemang kring landslaget.

- Jag har varit här sedan jag var 15 och ser det här som min familj, det har jag alltid sagt. Mina lagkamrater, tränare, fysioterapeuter, läkare och mediepersonal: jag ser dem som min familj. Det är en av de stora anledningarna till att jag fortfarande är här. Jag har alltid varit engagerad i landslaget. Det sårar mig att människor har tvivel kring det.

Spanien, som toppar gruppen före Italien, avslutar VM-kvalet med möten mot Albanien och Israel

Se delar av presskonferensen med Pique i klippet.

Publicerad 2017-10-04 kl 19:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons