TV: Playoff-kryss för Danmark - missade superchanser

VM-Kval Europa

Danmark fick "bara" med sig 0-0 hemma mot Irland i den första av två playoff-matcher lagen emellan.
Åge Hareides mannar missade två jättelägen i den första halvleken.
- Vi spelade inte bra, säger anfallaren Nicolai Jörgensen till danska Kanal 5.

Se ett par av Danmarks missade chanser i spelaren.

Hemma på Parken skapade Danmark ett tryck på Irland i den första halvleken och i den elfte minuten var 1-0 nära. Vänsterbacken Jens Stryger Larsen fick då på ett skott som tvingade Irlands målvakt till en räddning, och på returen dök Andreas Cornelius upp. Den danske anfallaren avslutade då i det andra hörnet, men keepern hann dit och räddade även det försöket.

I den 31:e minuten snappade Danmarks store stjärna Christian Eriksen upp en boll efter slarv av Irland och drog till med ett skott utifrån, som ställde till det för motståndarmålvakten som dock stötte ut bollen i straffområdet. På returen blev Pione Sisto ren i straffområdet men trots att stora delar av målet blev öppet för honom sköt Celta Vigo-dansken utanför den bortre stolpen.

Även den andra halvleken förblev mållös. Nu väntar retur på Irland på tisdag. Då ska det avgöras vilket lag som tar sig till VM i Ryssland nästa sommar.

- Jag tycker inte vi spelade bra. Irland är svåra att spela mot, men vi skapade de chanserna som ska till för att vinna, säger danske anfallaren Nicolai Jörgensen till danska Kanal 5.