TV: Ronaldo historisk: "Jag är så lycklig"

VM-Kval Europa

Cristiano Ronaldo blev historisk mot Irland.
Superstjärnan räddade Portugal med sina två mål, och har därmed gjort flest mål av alla i herrlandslagssammanhang.

Se höjdpunkterna med Ronaldos avgörande i spelaren ovan.

Ronaldo historisk - räddar Portugal från jättefiasko

Portugal fick ett gyllene läge att ta ledningen efter dryga tio minuter. Bruno Fernandes gick omkull och efter var-granskning pekade domaren på straffpunkten.

Fram klev Fernandes nyblivne lagkamrat i Manchester United, Cristiano Ronaldo. Men superstjärnan missade straffen.

Istället var det gästerna som skulle chocka Portugal. I den 44:e minuten fick Irland en hörna som John Egan nådde högst på och knoppade in bollen i det bortre hörnet. 0-1 var också ställningern i paus.

I den andra halvleken pressade Portugal på för en kvittering, men ett vilt kämpande Irland stod upp bra på det stjärnspäckade hemmalaget. Med bara minuter kvar att spela kom dock kvitteringen. Cristiano Ronaldo visade sin styrka i luftrummet och nickade in kvitteringen. Därmed är han historisk som den spelare med flest antal mål på herrlandslagsnivå, 110 stycken.

Ronaldo var inte klar där. Portugal fick till en ordentlig slutforcering, och när klockan hade passerat 95 minuter klev han fram. Återigen med huvudet fram till 2-1 som också blev slutresultatet. Det var portugisens 111:e mål i landslagssammanhang.

- Jag är så lycklig. Inte bara för det här rekordet. För segern med två mål så sent i matchen. Jag är glad för alla supportrar och att ha gjort de här målen och att vi vann matchen, säger Ronaldo till Sky Sports.

När Ronaldo firade det historiska målet drog han av sig tröjan. Det resulterade i ett gult kort från domaren - och storstjärnan missar nu nästa match i VM-kvalet.

Med segern rycker Portugal i toppen av gruppen. Tungt för Irland som står kvar på noll poäng efter tre matcher.