TV: Sent straffmål räddade Italien i kvalmötet med Spanien

VM-Kval Europa

Inför mötet hade Italien 28 raka VM-kvalmatcher utan förlust, Spanien 54. Det såg länge ut som att spanjorerna skulle bryta rivalens svit men ett straffmål i slutet av matchen räddade Italien.

Det var Spanien som hade mest boll inledningsvis. David Silva var en av dem som testade skott men Italien höll ihop sin defensiv.

Italien åkte på ett avbräck i den första halvleken när Riccardo Montolivo fick ersättas av Giacomo Bonaventura på grund av skada.

Det hängde ett Spanien-mål i luften därefter och Gianluigi Buffon i mål fick sträcka ut ett par gånger. Men den första halvleken slutade ändå 0-0.

Målet kom till slut i den 55:e minuten. Rutinerade Buffon och resten av försvaret felbedömde vilket öppnade för Vitolo som kunde ge Spanien ledningen. Samme spelare hade chansen att utöka till 2-0 i den 67:e minuten men avslutet var inte helt hundra och gick utanför.

Men ungefär tio minuter kvar av ordinarie tid inträffade domslutet som förändrade hela matchbilden. Eder föll i Spaniens straffområde efter duell med Sergio Ramos. Först vinkade huvuddomaren bort situationen men efter att ha konsulterat linjedomaren dömde han straff. Daniele De Rossi förvaltade den säkert till 1-1.

Resultatet stod sig matchen ut. Därmed förlängs de båda lagens fina VM-kvalsviter.

Se målen i Sportsändningen ovan.

Italien: Buffon; Barzagli, Bonucci, Romagnoli; Florenzi, Parolo, De Rossi, Montolivo, De Sciglio; Eder, Pellè.

Spanien: De Gea; Carvajal, Ramos, Pique, Alba; Busquets, Koke, Iniesta; Vitolo, Costa, Silva.