Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BETYG: Så snygga är alla VM-matchställ

VM 2019 (dam)

VM i Frankrike är i full gång.
Här betygsätter Fotbollskanalens Max Richnau samtliga deltagande nationers matchställ.

Foto: Bildbyrån/Scanpix/pressbild

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Argentina

Betyg: 3

Kommentar: Det ljusblåa är lite väl ljust, och tröjan ser nästan vit ut. Dessutom gillar jag inte det sprej-aktiga i ränderna. De mörka shortsen balanserar dock upp en aning. Inte nära en fyra just nu men Argentina har bra mycket högre potential.

Australien

Betyg: 1

Kommentar: "The Matildas" kommer till Frankrike med ett mycket märkligt matchställ. Stället är tydligen en ny variant av ett ställ man hade på 90-talet, men i mina ögon är det här inte riktigt ett fotbollsställ med ett så random "mönster" på tröjan. Precis som i herr-VM i fjol levererar Australien mästerskapets sämsta ställ.

ANNONS

Brasilien

Betyg: 4

Kommentar: Ett ställ som osar tradition med de unika färgkombinationerna. Här har man hållit det enkelt, vilket verkligen går hem hos mig. Kanske att man hade kunnat gå på en mörkare gul och blå nyans, men brasilianskorna får ändå en klar fyra.

Chile

Betyg: 3

Kommentar: Inga större konstigheter, två färger som går ihop rätt okej. Kanske att den röda nyansen inte är jättehärlig. Trean känns given för Chile.

England

Betyg: 3

Kommentar: Blåa shorts likt de herrarna hade förra sommaren hade höjt det här stället. Nu balanserar man mellan stilrent och lite trist. Tycker dessutom att de mörka ärmdetaljerna snarare stjälper än hjälper.

Frankrike

Betyg: 5

Kommentar: Perfektion. Tre färger som passar oerhört bra ihop och perfekta nyanser på det blåa och det röda. Varje del av stället i sig är inte något speciellt, men tillsammans bildar det ett av de snyggaste ställen i fotbollshistorien, enligt mig. Jag lyfter på hatten - Frankrikes ställ i hemma-VM är fulländat.

ANNONS

Holland

Betyg: 2

Kommentar: Grunden i det holländska stället med det orangea kan jag uppskatta, men här har man varit inne och pillat med en del vita detaljer som sänker helheten rejält. En stark tvåa, men Holland har potenial för mer.

Italien

Betyg: 3

Kommentar: Den azurblåa färgen på tröjor och strumpor funkar som nästan alltid väldigt bra för Italien, men jag gillar inte de mörkblåa detaljerna på krage och ärmar. Nu en klar trea men inte mer.

Jamaica

Betyg: 3

Kommentar: Jag tycker att Jamaica har lyckats överföra flaggan på ett ganska bra sätt i sitt ställ, men det saknas något för att det ska lyfta ordentligt för "The Reggae Girlz". Just nu en klar trea.

Japan

Betyg: 3

Kommentar: Japan kör på samma ställ som herrarna hade i VM förra sommaren, och jag är fortsatt lite kluven till prick-mönstret på tröjan. Färgerna är dock väldigt bra med det bläck-blåa och vita. Stark trea.

ANNONS

Kamerun

Betyg: 2

Kommentar: Jag har försökt hitta information om det här stället och om det verkligen är tanken att man ska ha gröna shorts också. Som det ser ut ovan är jag inte ett jättefan, men jag tror att röda shorts, som Kamerun ofta har, skulle höja det här stället till minst en trea. Som det ser ut ovan är det inte mer än en tvåa.

Kanada

Betyg: 3

Kommentar: Den röda färgen är väldigt bra, men helrött blir lätt lite trist. Vita shorts hade nog höjt Kanada till en fyra.

Kina

Betyg: 3

Kommentar: Ganska bra balans mellan rött och gult, även om själva mönstret på axlarna inte direkt är perfekt. Kanske att man borde gått på en mörkare röd. Trean känns given.