TV: USA körde över Chile trots storspelande Endler - fördel inför slutomgången

VM 2023 (dam)

USA följde upp sin kross av Thailand med att i kväll besegra Chile.
Men man fick ”nöja sig” med fyra mål framåt, mycket tack vare en storspelande Christiane Endler.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

I den första gruppspelsmatchen mot Thailand vann USA med hela 13-0 mot Thailand - den största segern någonsin i ett VM. I kväll ställdes man mot Chile, som föll i sin premiär mot Sverige efter två sena mål.

USA roterade friskt i startelvan från mötet med Thailand med hela sju förändringar, där man bland annat bytte ut hela topptrion.

I den tolfte minuten tog USA ledningen i matchen genom en fin volley av Carli Lloyd, ett mål som betyder att hon nu gjort mål i sex raka VM-matcher - rekord.

I den 27:e minuten utökade USA till 2-0 på hörna genom Julie Ertz.

Bara åtta minuter senare var det dags för ett nytt hörnmål av USA, när Carli Lloyd nickade in sitt andra mål för kvällen.

USA:s anstormning fortsatte i den andra halvleken, men tack vare en storspelande Christiane Endler lyckades Chile hålla siffrorna nere vid 0-3. Inte ens en straff med knappa tio minuter kvar kunde ge USA ett fjärde mål, då Lloyd missade chansen att bli hattrick-skytt då hon slog straffen utanför.

Trots straffmissen var Lloyd någorlunda nöjd efter matchen.

- Oavsett om jag kommer in från bänken eller startar försöker jag bara hjälpa laget på de sätt jag kan. Det handlar inte om rekord, jag vill vinna ett till VM med det här laget och försöker göra allt jag kan, säger hon.

3-0-segern gör att USA står på full pott inför slutomgången, då man möter Sverige. I och med sin starka målskillnad räcker det med kryss för att USA ska vinna gruppen.

- Det blir en tuff, tuff match mot Sverige. Det kommer inte att bli lätt. Vi har en match kvar i gruppen, sedan kan vi titta vidare mot nästa, säger Carli Lloyd.

Chile, i sin tur, möter Thailand, och har fortfarande en chans att gå vidare, då de fyra bästa grupptvåorna utöver de sex gruppettorna och sex grupptvåorna går vidare till åttondelsfinal.

Chile: Endler - Galaz, Guerrero, Saez, Toro - Soto, Araya, Lara - Zamora, Urrutia, Balmaceda.

USA: Naeher - Krieger, Dahlkemper, Sauerbrunn, Davidson - Brian, Ertz, Horan - Press, Lloyd, Pugh.