Megan Rapinoe VM:s bästa spelare – vann även skytteligan efter finalmålet

Megan Rapinoe gjorde sex mål i årets VM.
Det gjorde också att hon blev utsedd till turneringens bästa spelare.
- Jag tror inte att jag kan beskriva känslan, säger Rapione efter segern.

Se höjdpunkterna från finalen i spelaren ovan.

Megan Rapinoe har stått för ett makalöst VM. Med dubbla mål i både åttondelsfinalen och kvartsfinalen tog hon USA vidare. I finalen steg hon fram igen och gjorde viktiga 1-0 efter en långa VAR-granskning, henne sjätte mål i turneringen.

USA vann tillslut finalen med 2-0, efter att Rose Lavelle gjort matchens andra mål, vilket var USA:s andra raka guld. Målet Rapinoe gjorde i finalen tog henne upp på sex mål, flest i VM. Det gjorde att hon vann skytteligan, då hon spelade färre minuter än Ellen White och Alex Morgan, som båda två också gjorde sex mål.

- Jag tror inte att jag kan beskriva känslan! Det är helt otroligt! Alla i vår grupp lade in så mycket jobb. Vi har alla våra vänner och våra familjer här. Det är surrealistiskt, jag vet inte hur jag ska känna just nu. Det är löjligt, säger Rapinoe efter finalen.

Efter matchen delades priser ut till turneringens bästa spelare, där Rapinoe valdes till turneringens bästa spelare. Den andra målskytten i finalen, Rose Lavelle, blev utsedd till den tredje bästa spelaren i finalen. Englands högerback Lucy Bronze blev utsedd till turneringens näst bästa spelare.

Nederländernas målvakt Sari van Veenendaal blev utsedd till VM:s bästa målvakt, medan Gulia Gwinn från Tyskland blev turneringens bästa unga spelare.