POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2019
2v

Nederländsk marsch stoppas - ingen fest inför semin: "Surt för fansen"

Foto: Bildbyrån.

Nederländerna har haft ett stort följe med sig i VM.
Men inför semin stoppas supportrarnas marsch och myndigheter har satt stopp för en "fanzone".
- Det är surt för fansensäger nederländska förbundsrepresentanten Jan Dirk van der Zee enligt De Telegraaf.

I kväll gör Sverige och Nederländerna upp en plats i VM-finalen. Sveriges motståndare har under mästerskapet haft ett stort följe med sig. Men inför semifinalen får inte nederländska supportrar ladda upp på önskat vis. Myndigheter har satt stopp för en "fanzone".

- Det är surt för fansen som nu inte får möjlighet att värma upp tillsammans, säger nederländska förbundsrepresentanten Jan Dirk van der Zee.

Dessutom har Lyon också satt stopp för den orangea matchmarsch som dragit genom andra franska VM-städer. Säkerhetsskäl anges som orsak, enligt De Telegraaf.

TT rapporterar också att det sannolikt kommer att vara färre nederländska supportrar på semifinalen än vad det varit på landslagets tidigare matcher i mästerskapet. Två av anledningarna uppges vara att matcherna nu spelas i Lyon (längre resväg) samt brist på, och dyra, övernattningsplatser.

- Vi är förvånade över att nästan 3 000 personer kommer, på en arbetsdag och trots en elva-tolv timmar lång bilkörning. För två år sedan kunde vi aldrig ha drömt om att det skulle hända, säger Nederländernas presschef Anja van Ginhoven till TT.

Sverige tros också få mindre stöd sett till antal supportrar i semin. Enligt TT kommer siffran sannolikt vara 600-1000 svenska fans än 2000 personer, vilket man haft i två tidigare matcher.

- Det är klart att det är lite tråkigt att det är så. Vi hade ju så klart velat ha 10 000 pers här nere, säger Christoffer Lund, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet, till TT

Publicerad 2019-07-03 kl 08:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå