POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2019
1v

TV: C More summerar VM: "Domarna har hållit för låg nivå"

Foto: Bildbyrån/C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se C More sammanfatta årets VM i spelaren ovan.

VM tog slog med finalen mellan USA och Nederländerna.
Efteråt har Fifa fått kritik från flera håll.
- Spelarna har utvecklats, de håller högsta nivå. Men domarna står kvar på samma plats., säger Malin Swedberg i C More.

VM tog slut med en final som USA vann med 2-0 mot Nederländerna och tog sitt andra raka guld. Under turneringen har Fifa fått en hel del kritik för arrangemanget och under finalen buades presidenten Gianni Infantino ut och publiken ropade ramsor om jämställda ersättningar mellan damer och herrar.

Fifa har föreslagits dubbla prispengarna till nästa turnering och villa öka antal lag från 24 till 32 lag. I C Mores studio summerades sommarens VM, där kritik riktas mot arrangemanget, domartillsättningen och olikheter mellan dam-och herr-VM. 

- Fifa-bossen Gianni Infantino är en populist av värsta slag. Nu vaknar han, visst 32 lag är bra men de borde ha gjort något för länge sedan, klockan är över 12. Även så dåligt organiserat som det här mästerskapet har varit, med all infrastruktur och liknande, säger Olof Lundh.

- Spelarna har utvecklats, de håller högsta nivå. Det har gått ofantligt fort om man ser bara fyra år tillbaka. Men domarna står kvar på samma plats. De var dåliga då och de står kvar på samma plats nu, om man tittar genomsnittligt, menar Malin Swedberg.

Samtidigt hyllas stegen som har tagits, där tittarsiffror runt om i världen har slagits, samt att spelet på planen har tagit flera steg.

Hör resonemanget om turneringen i spelaren högst upp.

Publicerad 2019-07-07 kl 20:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå