TV: Inhoppare räddade Holland i premiären - slog Nya Zeeland efter stora problem

VM 2023 (dam)

Nya Zeeland såg ut att knipa en poäng mot de regerande Europamästarna i premiären.
Då klev inhopparen Jill Roord fram och nickade alla tre poäng till Holland på tilläggstid.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Holland ställdes i sin öppningsmatch i VM mot Nya Zeeland, som är rankat på 19:e plats på världsrankningen. Och den regerande EM-mästaren fick slita hårt för att ta hem alla tre poäng.

Efter bara elva minuter var Nya Zeeland nära att ta ledningen. Holland slarvade med bollen i backlinjen och Olivia Chance fick yta precis utanför straffområdet. Där avlossade hon ett skott som gick i en båge över Van Veenendaal men som tog i ribban.

Holland skapade större delen av målchanserna under den första halvleken och fick en stor möjligthet precis innan paus. Efter en hörna hamnade bollen vid fötterna hos Dominique Bloodworth, men mittbacken missade avslutet som gick utanför.

Holland fortsatte att pressa i andra halvlek, men kom inte till de riktigt bra målchanserna. Vivianne Miedema sprang på en boll i djupet, men då kom Nayler ut och skärmade av den chansen.

Nya Zeeland stack emellan och skapade en del målchanser. Bland annat fick Sarah Gregorius helt fritt läge framför mål, men anfallaren missade volleyn i avslutsläget och fick se bollen räddas av Van Veenendaal.

Miedema var närmast att spräcka nollan för Holland efter en timmes spel. Från en position till vänster försökte hon få bollen i bortre burgaveln, men den smet istället precis utanför stolpen.

Holland tryckte på mer och mer och fick till slut hål på det Nya Zeeländska försvaret. På tilläggstid slog Merel van Dongen in ett inlägg från höger som skapade oreda hos Nya Zeeland. Då kunde Jill Roord nicka in matchavgörande 1-0 och ge de regerande Europamästarna segern i premiären.

Nederländerna: Van Veenendaal - Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Es - Groenen, Van de Donk, Spitse - Van de Sanden, Miedema, Martens.

Nya Zeeland: Nayler - Bott, Stott, Erceg, Riley - Hassett, Bowen, Percival, White, Chance - Gregorius.