TV: Italien skrällde på övertid mot Australien - Bonansea hjälte med dubbla mål

VM 2023 (dam)

Världssexan Australien tippas kunna gå långt i VM.
Men i öppningsmatchen mot Italien skrällde italienskorna och tog alla poängen när Barbara Bonansea nickade in avgörandet i 96:e matchminuten.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Australien, som ligger sexa i världsrankingen, har lyfts fram som en outsider till guldet i årets VM. Men i öppningsmatchen mot Italien hade ”Matildas” det tufft och fick se sig besegrade på övertid.

Italien hade ett ledningsmål inne redan efter tio minuter, men blev avvinkade för offside. Barbara Bonansea kom fri från mittlinjen och lyckades tråckla in bollen förbi Williams, men var offside vid mittplan när djupledsbollen slogs.

Istället gjorde Australien och storstjärnan Samantha Kerr matchens första mål. Vid ett inlägg blev anfallaren neddragen bakifrån och fick straff som hon tog själv. Giuliani i Italiens mål gjorde en fin räddning, men returen rullade ut till Kerr igen som enkelt stötte in 1-0.

Italien kvitterade i inledningen av den andra halvleken. Clare Polkinghorne slarvade med bollen på egen planhalva och Barbara Bonansea snodde åt sig den. Väl inne i straffområdet lurade hon bort en försvarare innan hon sköt mellan benen på en annan och rullade in bollen vid ena stolpen.

Italien hade senare ännu en boll i nät, men precis som det tidiga målet var en italienska offside och blev korrekt avvinkad. Men avgörandet skulle komma.

På övertid fick Italien en frispark vid kanten. Williams missbedömde inlägget och Bonansea kunde skalla in 2-1 från nära håll. Målet blev matchens sista och gav Italien alla poängen i öppningsmatchen.

Australien: Williams - Carpenter, Polkinghorne, Kennedy, Catley - van Egmond - Raso, Butt, Foord, Logarzo - Kerr

Italien: Giuliani - Bergamaschi, Gama, Linari, Guagni - Galli, Giugliano, Cernoia - Mauro, Girelli, Bonansea