TV: Märkliga vändningen: USA bytte straffskytt - efter utdragen VAR-bedömning

VM 2023 (dam)

Alex Morgan klev fram för att ta USA:s straff i den andra halvleken mot Spanien.
Men när domaren kom tillbaka från en sex minuter lång VAR-bedömning var det i stället Megan Rapinoe som fick chansen.

Se sekvensen och målet i spelaren ovan.

Storfavoriten USA tog tidigt ledningen i måndags VM-åttondel mot Spanien. Detta efter att Maria Leon fällt Tobin Heath i straffområdet. Megan Rapinoe var säkerheten själv från elva meter, vilket innebar 1-0 till USA.

Minuten senare kvitterade Spanien.

Men USA skulle få ytterligare en straff. I den andra halvleken ställde Alex Morgan upp sig för att ta straffen, men när domaren kom tillbaka för från att ha dubbelkollat beslutet med sina assisterande i VAR-rummet så var det i stället Rapinoe som stod med bollen i handen.

Hon gjorde inget misstag. Det innebar 2-1 till USA.