TV: Morgan femmålsskytt i USA:s osannolika 13-0-kross - största VM-segern någonsin

VM 2023 (dam)

USA hade inga större problem i VM-premiären mot Thailand.
Matchen slutade 13-0 till de regerande världsmästarna - den största VM-segern någonsin.
- Vi ville visa upp oss, säger femmålsskytten Alex Morgan.

Se Morgans 5-0-mål här.

Sverige hade tidigare under tisdagen, genom 2-0-segern mot Chile, satt press på USA och Thailand i grupp F. Men det var inget som störde amerikanskorna på Stade Auguste Delaune i Reims.

USA kopplade direkt kommandot och hann med att få ett mål bortdömt innan det var dags att spräcka nollan. Storstjärnan Alex Morgan nickade in ledningsmålet, efter en fin inspelschipp från högerbacken Kelley O Haras känsliga inläggsfot.

Ett par minuter senare var det dags igen.

Den här gången var det Rose Lavelles tur att komma med i målprotokollet. I matchminut 32 kom 3-0. Detta efter att Lindsey Horan påpassligt tagit sig fram i straffområdet och dunkat in avslutet med högerfoten.

Ett pressat Thailand bestämde sig då för att genomföra sitt första byte i matchen. Wilaiporn Boothduang gick ut och ersattes av Pikul Khueanpet.

Resultatet stod sig halvleken ut - men sen rann det i väg.

Tidigt in den andra halvleken testade Samantha Mewis skottlyckan med vänsterfoten. Skottet tog på en försvarare och styrdes in i mål. I den 53:e minuten utökade Morgan ledningen till 5-0, hennes andra fullträff för kvällen. Minuten senare var det Mewis tur. Igen. Men USA var inte färdiga där. I den 56:e minuten satte Lavelle dit 7-0-målet - USA:s fjärde på sex minuter.

Morgan gjorde sen både 8-0 och 10-0. Dessförinnan hade Megan Rapinoe gjort 9-0. Matchen slutade 13-0, efter mål av Mallory Pugh, Carli Lloyd och, ja, juste, Morgan.

Det är den största segermarginalen i ett VM genom tiderna.

- Vi ville visa upp oss och vad vi har tränat på. Det tror jag att vi gjorde, säger Morgan efter matchen.

- Det känns otroligt, jag är mållös. Nu ser jag fram emot nästa match.

USA: Naeher - O Hara, Dahlkemper, Ertz, Dunn - Lavelle, Mewis, Horan - Heath, Morgan, Rapinoe.

Thailand: Chor Charoenying - Phetwiset, Saenkhun, Chinwong, Srangthaisong - Sung-Ngoen, Boothduang, Phancha, Intamee, Thongsombut - Nild.