TV: Norge till slutspel efter seger mot Sydkorea - men stjärnan tvingades byta efter smäll

VM 2023 (dam)

Norge slog Sydkorea och säkrade andraplatsen i grupp A bakom Frankrike.
Men oroande är att stjärnan Caroline Graham Hansen tvingades gå av matchen efter en tuff smäll.
- Vi visar att vi kan vinna fotbollsmatcher på olika sätt, säger Norges förbundskapten Martin Sjögren.

Se 2-0-målet och Graham Hansens skada i spelaren ovan.

Norge hade inlett VM med en seger mot Nigeria och en förlust mot Frankrike. I sista matchen väntade Sydkorea, som hade två förluster, i den sista gruppspelsmatchen.

Norge skulle gå vidare vid en poäng, men om de tog färre poäng än Nigeria kunde de som bäst bli grupptrea. Men Norge skulle slå gruppjumbon Sydkorea och säkra ett möte med grupptvåan i grupp C.

För efter bara två minuter blev Maria Thorisdottir omkulldragen i straffområdet vid en hörna. Caroline Graham Hansen tog hand om den och rullade in bollen bakom Kim längs marken. Målet var det snabbaste straffmålet i VM-historien.

Även i inledningen av den andra halvleken fick Norge straff, och även den här gången gjorde de mål. Graham Hansen drev in bollen i straffområdet och blev fälld, vilket ledde till ännu en straff för norskorna. Oroande var dock att Graham Hansen tvingades byta direkt efter situationen. Istället tog Isabell Herlovsen hand om straffen och lyckades tråckla den förbi Kim och in i nät.

Sydkorea tog sig tillbaka in i matchen med sitt första mål i turneringen tio minuter från slutet. Lee Geum-min samlade upp en boll vid straffområdeslinjen och klackade fram denn till Yeo Min-ji, som med en norska i ryggen lyckades lyfta in 2-1 från nära håll.

Men Sydkorea lyckades inte komma närmre än så, även om man tvingade Ingrid Hjelmsethtill en fin parad ett par minuter senare. Norge tog alla poängen och såg till att säkra en slutspelsplats redan under måndagen.

- Vi sliter på och vi ger 100 procent, vi vinner matchen och vi är vidare till åttondelsfinal och det är det som är det viktiga.

För Norge väntar nu väntar tvåan i grupp C i åttondelsfinalen, medan Sydkorea får åka hem efter tre raka förluster.

Sydkorea: Kim, Lee, Kim, Cho, Moon, Ji, Yeo, Shin, Jang, Lee, Kang.

Norge: Hjelmseth, Wold, Thorisdottir, Mjelde, Risa, Herlovsen, Graham Hansen, Utland, Engen, Reiten, Minde.