TV: Storpublik när Frankrike krossade Sydkorea i VM-premiären

VM 2023 (dam)

Frankrike vann VM-premiären mot Sydkorea med 4-0 inför 45 261 personer på Parc des Princes.
Wendie Renard blev stor hjälte med sina två mål.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

På fredagskvällen ställdes favorittippade Frankrike mot Sydkorea i VM-premiären på Parc des Princes. Anfallsstjärnan Eugenie Le Sommer fanns med i start i Frankrike, och på det sydkoreanska mittfältet återfanns Ji So-yun, som till vardags spelar tillsammans med svenskduon Magdalena Erikssson och Jonna Andersson i Chelsea.

Frankrike inledde starkt och fick utdelning redan i den nionde matchminuten.

Amandine Henry tog sig fram på högerkanten och spelade bollen in i straffområdet. Som så ofta förr tog Eugenie Le Sommer sig först på bollen och skickade upp avslutet i nättaket. Det var hennes 75:e landslagsmål.

Frankrike trodde att man hade gått upp i en tvåmålsledning, efter att Griedge Mbock Bathy prickskjutit in en kort hörnvariant. Men målet dömdes bort efter en VAR-granskning.

Ett par minuter senare tog Wendie Renard revansch då hon nickade in 2-0 till Frankrike. Innan domaren blåste för halvtidsvila hann Renard även med att nicka in sitt andra mål för kvällen, även det efter en precist slagen hörna.

Sydkorea spelade upp sig i den andra halvleken, men var genomgående tillbakapressat av ett taktiskt skickligt Frankrike.

Henry fastställde slutresultatet till 4-0 i den 85:e matchminuten, med ett långskott från distans.

För Frankrikes del väntar nu Norge och Nigeria.

Frankrike: Bouhaddi - Torrent, Mbock Bathy, Renard, Majri - Henry, Thiney, Bussaglia - Cascarino, Diani, Le Sommer.

Sydkorea: M Kim - H Kim, B Hwang, D Kim, S Jang - Y Lee, S Ji, S Cho - Y Kang, S Jung, G Lee.