TV: Trots storspel av Correa - England tog andra raka segern

VM 2023 (dam)

Vanina Correa storspelade mellan stolparna för Argentina.
Men till slut höll det inte. England tog andra raka segern efter Jodie Taylors segermål.

Se Englands segermål i spelaren.

England tog på fredagen sin andra raka seger i VM-slutspelet, efter seger mot Argentina med uddamålet 1-0.

Det satt dock hårt åt – för i vägen för den engelska anstormningen stod allt som oftast storspelande Vanina Correa i det argentinska målet. Det inleddes med att hon i den första halvleken gick rätt och räddade Nikita Parris straffspark.

- Correa läser henne, det är en riktigt bra räddning men sedan är inte straffen perfekt heller. Den är i bra höjd och inte speciellt hård men det är klart att det är en fin räddning. Hon sträcker ut ordentligt, kommenterade C Mores expert Malin Swedberg räddningen.

Minuterna senare var det dags igen. Den här gången stod målvakten för en vass fotparad efter att Beth Mead kommit närmast helt fri med Correa.

England öste på även i den andra halvleken – men inledningsvis höll Correa stången. Nästa chans fick straffsumparen Nikita Parris, som efter en hörna fick ta sats och ta i för kung och fosterland. Correa klarade dock även den här gången med en fin räddning.

Men en stund senare fick dock Argentinas målvakt kapitulera. Beth Mead hittade in med ett hårt, lågt inspel från kanten till framstormande Jodie Taylor som enkelt kunde stöta bollen i mål.

- Ett klassmål, kommenterade Swedberg.

Matchen slutade alltså 1-0 vilket innebär att England nu tagit två raka segrar i gruppspelet och att det räcker med kryss i den sista omgången mot Japan för att säkra gruppsegern. Argentina är trea i gruppen och möter i den sista omgången Skottland och hoppet om att avancera vidare lever.

England: Telford - Bronze, Houghton, McManus, Greenwood - Mead, Moore, Scott - Kirby, Taylor, Parris.

Argentina: Correa - Sachs, Barroso, Cometti, Stabile - Banini, Bravo, Mayorga, Benitez, Bonsegundo - Jaimes.