TV: Tyskland besegrade Nigeria - får möta Sverige eller Kanada i kvartsfinal

Tyskland hade inga problem Nigeria.
Världstvåan vann med 3-0 och får nu möta Sverige eller Kanada.
- Vi var väldigt dominanta efter halvtid, säger Alexandra Popp enligt Fifas hemsida.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Tyskland vann grupp B och fick möta Nigeria som slutade trea i grupp A i åttondelsfinal. Tyskland tog kommandot direkt från start och öste på direktt. Efter 20 minuter orkade inte längre Nigeria stå emot trycket och en omarkerad Alexandra Popp nickade in 1-0 från nära håll. Målet blev dock ämne för VAR, men efter granskningen stod det klart att ingen regelvidrighet förekommit vid målet.

Efter 1-0-målet utökade Tyskland sin ledning per omgående. 13 sekunder efter avsparken avancerade Lina Magull in i straffområdet och hamnade i en duell Evelyn Nwabuoku. Nigerianskan försökte rensa undan bollen, men träffade i stället tyskans ben och det blev en situation som också VAR-granskades. Efter en lång tid av väntan så beslutade sig domaren Yoshimi Yamashita för att döma straff. Den förvaltade Sara Däbritz på bästa sätt genom att sätta dit 2-0.

I den andra halvleken hotade Nigeria Tyskland stundtals, men överlag hade tyskarna kontroll på matchen. Med tio minuter gjorde också Lea Schüller 3-0 efter en bjudning av det nigerianska försvatet och 3-0 höll sig ända till slutsignal och Tyskland är vidare till kvartsfinal medan Thomas Dennerbys Nigeria är utslaget.

- Det första målet gav oss lite säkerhet, men vi tillät Nigeria att komma tillbaka in i matchen. Vi var väldigt dominanta efter halvtid, säger Alexandra Popp enligt Fifas hemsida.

I kvartsfinalen kommer Tyskland att få möta Sverige eller världsfemman Kanada. Vilket lag det blir av dem återstår att se på måndag då Blågult spelar sin åttondelsfinal.

Se Schüllers 3-0-mål i spelaren ovan.

Tyskland: Schult - Gwinn, Doorsoun, Hegering, Schweers - Huth, Leupolz, Magull, Däbrtitz - Popp, Schüller.

Nigeria: Nnadozie - Okeke, Ebi, Nwabuoku, Ohale - Ordega, Ayinde, Okobi, Kanu - Ihezuo, Oparanozie.