TV: Tyskland mot gruppseger - besegrade Spanien efter försvarsmisstag

Tyskland besegrade Spanien och går nu mot gruppseger.
Detta efter att Sara Däbritz avgjorde till 1-0 efter ett försvarsmisstag.
- Vi spelade inte vackert, men vi var framgångsrika, säger tyska matchhjälten enligt Fifas hemsida.

Se höjdpunkterna från matchen.

Tyskland är en av favoriterna att gå långt i sommarens världsmästerskap och besegrade i första gruppspelsomgången Kina med 1-0, medan onsdagskvällens motståndare Spanien slog Sydafrika med 3-1 i första gruppspelsomgången. Därmed väntade den här kvällen en tidig gruppfinal på Stade du Hainaut.

Spanien inledde däremot - lite oväntat - bäst och hade tidigt ett par heta målchanser för ett ledningsmål. I den 15:e minuten var bland annat Silivia Meseguer nära, men sköt den gången utanför mål och i stället var det Tyskland som var mest kliniskt framför mål.

Tyskland bröt strax före halvtid dödläget. I matchminut 42 slängde Sara Däbritz sig fram i straffområdet på en retur från spanska målvakten Sandra Panos efter nick mot mål av Alexandra Popp och ordnade därmed 1-0. Detta trots att spanska högerbacken Marta Torrejón hade ett försprång till bollen gentemot Däbritz, men än dock inte lyckades hinna före och rensa undan bollen.

Tyskland höll därefter undan första halvlek ut och kontrollerade även i andra halvlek matchen bättre och dessutom med mer fart och fläkt mot motståndarmålet. Tyskorna tryckte tillbaka Spanien mer och mer i andra halvlek, men fick precis som i premiärmatchen vara nöjt med ett mål, men än dock tre poäng.

- Vi jobbade hårt och tryckte bollen över linjen för ett mål. Det var verkligen ett lagarbete i kväll. Vi spelade inte vackert, men vi var framgångsrika, säger Däbritz enligt Fifas hemsida.

Tyskland toppar därmed nu gruppen med tre poäng ner till Spanien på andraplats. Kina och Sydafrika är fortfarande utan poäng i sommarens VM-slutspel.

Tyskland: Schult - Hendrich, Hegering, Doorsoun, Gwinn - Goessling, Däbritz, Oberdorf - Huth, Popp, Schwwers.

Spanien: Panos - Marta, Paredes, Maria Leon, Vorredera - Meseguer, Hermoso, Virginia - Mariona, Nahikari, Alexia.