TV: Tyskland överlägset mot Sydafrika - höll sitt makalösa facit intakt

VM 2023 (dam)

Tyskland fortsätter ånga på i VM.
På måndagen vann laget sin sista gruppspelsmatch mot Sydafrika och tyskorna höll därmed sitt facit på förlustfria matcher i VM-gruppspel intakt.

I sista gruppspelsmatchen möttes Tyskland, med två segrar och Sydafrika, med två försluter. Och resultaten för bägge lagen fortsatte, när Tyskland tog en betryggande 4-0-seger och säkrade gruppsegern.

Tyskorna fintade tidigt i matchen en kort variant vid en hörna, men slog istället in bollen direkt i straffområdet. Då blev Melanie Leupolz helt fri framför mål och mittfältaren kunde enkelt stöta in bollen med pannan för 1-0.

En stund senare fick Tyskland 2-0 till skänks. Verena Schweers slog in ett inlägg från vänster som hamnade för nära Dlamini, men målvakten stötte bara ut bollen rakt i gapet på Däbritz, som behärksat kunde rulla in matchens andra mål.

Tyskland gjorde även 3-0 innan halvleken var över. Alexandra Popp, som hade haft flera bra lägen i första halvlek, blev fri framför mål och kunde enkelt nicka in sitt första mål i årets VM.

Tyskland fortsatte gå framåt och gjorde 4-0 i andra halvlek. På en fast situation nickade Marina Hegering i stolpen och då höll Lina Magull sig framme och petade in bollen från knappa metern.

Sydafrika stack upp med ett par vassa anfall, men Almuth Schult var bra med i målet och stod för flera fina räddningar och Tyskland kunde vinna med säkra 4-0.

Segern gör att tyskorna går igenom gruppspelet med idel segrar och de vinner därmed gruppen. Resultatet innbär också att de undvek att förlora en match i gruppspelet i sitt sjätte VM i följd. Sydafrika tog inga poäng under de tre matcherna och är första lag i turneringen att bli utslagna.

Tyskland: Schult - Gwinn, Doorsoun, Hegering, Schweers - Huth, Leupolz, Magull, Däbritz - Popp, Buhl

Sydafrika: Dlamini - Ramalepe, Van Wyk, Matlou, Vilakazi - Ndimeni - Mthandi, Makhabane, Biyana, Jane - Fulutudilu