TV: Veteranen glödhet i Brasiliens premiärseger - blev äldste hattrickskytten genom tiderna

34-åriga brasilianskan Cristiane verkar ha prickat formen.
I premiären mot Jamaica blev hon hattrickskytt.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Brasilien kom till VM och med ett ganska ålderstiget lag. Men brasilianskorna visade inget sken av att vara ur slag i premiären mot Jamaica och framför allt inte veteranen Cristiane.

Brasilien tog tag i taktpinnen från start och efter dryga kvarten tog man ledningen efter att Cristiane nickat in 1-0. Därefter hade laget bud på mer, bland annat fick Andressa se en straffspark räddad av Jamaica-målvaktenSydney Schneider. Den första halvleken slutade 1-0, men i den andra halvleken visade Cristiane återigen vägen.

Nästintill omgående efter paus mötte Cristiane ett inspel på den bortre stolpen och använde sig av ett avslut med glid. Det var sånär att en Jamaica-spelare hann rensa undan i tid, men bollen var över mållinjen och 2-0 var ett faktum.

Cristiane eller Brasilien verkade dock inte vara nöjda där. 15 minuter efter 2-0-målet tilldömdes man frispark utanför straffområdet. Den förvaltade Cristiane på bästa sätt genom att skruva in 3-0 och därmed göra hattrick.

Crisitane blev kort efter målet utbytt och samtidigt lyckades Brasilien försvara sin ledning distansen ut, matchen slutade 3-0. Cristiane har nu gjort sammanlagt tio mål i VM-sammanhang. De tre målen mot Jamaica gjorde henne också till den äldste tremålsskytten i VM:s historia, enligt Squawka.

Brasilien och Jamaica har Italien och Australien kvar att möta i gruppspelet.

Se 3-0-målet i spelaren ovan.

Brasilien: Barbara - Leticia Santos, Karthellen, Monica, Tamires - Andressa, Formiga, Thaisa, Debinha - Beatriz, Cristiane.

Jamaica: Schneider, Bind-Flasza, Plummer, Swaby, Blackwood - Swaby, Solaun, Sweatman - Matthews, Shaw, Carter.