POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2019
2v

USA:s hjälte kritiserad av egna fansen - nu slår spelarna tillbaka: "Hoppas det tystar många människor"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

LYON. Alyssa Naeher har fått tung kritik.
Nu slår USA:s spelare tillbaka mot sina fans.
- Jag hoppas att det här tystar många människor, säger Ashlyn Harris.
- Hon bevisade att hon är bäst i världen, säger Kelly O’Hara.

Alyssa Naeher har inte haft det enkelt efter det att hon tog över som förstamålvakt efter Hope Solo. En hel del har ansett att hon varit för dålig och att hon inte har klarat av att ersätta Solo.

I VM-semifinalen mot England blev Naeher stor hjälte när hon räddade en straff i slutet. Efter matchen skickade flera av USA:s spelare iväg syrliga passningar till kritikerna.

- Hon har inte fått tillräckligt mycket kredd. Folk försöker hela tiden säga något negativt och hon får hela tiden höra att hon är i skuggan av Hope Solo. Men jag kan säga er en sak och det är att det här är en riktigt jäkla bra målvakt, och hon får inte det berömmet som hon förtjänar, säger andremålvakten Ashlyn Harris.

- Hon har klivit fram och tagit ansvar gång på gång för det här laget. Jag hoppas att det här tystar många människor. Vi har en match kvar och det vet hon om. Hon vet hur viktig hon är för det här laget. Men bara för att hon inte är överallt och tar stor plats utanför planen så betyder inte det att hon är redo för utmaningarna. Hon är en fantastisk målvakt som förtjänade det här.

Efter slutsignalen sprang hela laget fram och omfamnade Alyssa Naeher.

- Jag sa till henne hur stolt jag är över henne och hur fantastisk hon är. Jag vill att hon ska njuta nu men vi måste gå vidare eftersom vi har finalen kvar. Hittills har vi inte vunnit ett skit, säger Harris.

Kelly O’Hara slog inlägget till Christen Press 1-0-mål. Efter segern hyllade högerbacken sin målvakt.

- Hon spelade så sjukt bra. Men vi visste om det. Så här ser vi henne varje dag. Jag är väldigt glad över att världen äntligen fick se det. Hon bevisade att hon är bäst i världen. Det är inget snack, säger O’Hara.

Mittbacken Abby Dahlkemper var den som byggde upp anfallet med en lång och fin passning till Lindsey Horan innan Alex Morgans avgörande 2-1-mål. Dahlkemper var också glad för sin målvakts skull.

- En fantastisk straffräddning och vi har sett det på träningarna. Hon blev hjälte för oss och vi behövde det, säger hon.

Hon har fått en hel del kritik i sitt första mästerskap - hur ser du på det?
- Hon är en världsklassmålvakt. Hon är fantastisk. Folk kan snacka, men hon visade.

Publicerad 2019-07-03 kl 07:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå