Women's Champions League

1-2 i första mötet och 1-2 i returen.
Kvartsfinalen mellan PSG och Bayern München avgjordes i förlängning.
Ramona Bachmann blev hjälte för Paris-laget med sitt avgörande mål.

PSG tog emot Bayern Mücnhens i Champions League-kvartsfinalens returmöte. Amanda Ilestedt spelade från start för hemmalaget, medan Hanna Glas fanns med i gästernas elva. Från första mötet hade PSG med sig en uddamålsledning, då matchen i München slutade 1-2.

Efter dryga kvarten tog hemmalaget ledningen även i returen. Sandy Baltimore slog en hörna, som snabbt studsade tillbaka ut på kanten till henne och med ett långskott skruvade hon in bollen vid bortre.

Bara minuter senare var det dock kvitterat. Saki Kumagai stötte in en målvaktsretur från nära håll, till 1-1, som var ställningen i paus.

Strax efter halvtidsvilan fullbordade Bayern München en vändning, då Lea Schüller - med axeln -skarvade in ett skott från Klara Bühl. Det innebar 1-2 i matchen och 3-3 över dubbelmötet. Det stod sig tills ordinarie tid var färdigspelad och matchen gick till förlängning.

I den andra förlängningshalvleken kom ett ledningsmål från PSG. Ramona Bachmann fick grepp om bollen i straffområdet och vände upp för att sedan avsluta vid bortre. Målet skulle bli avgörande och PSG är klart för semifinal medan Bayern München får tacka för sig för i årets upplaga av Champions League.

Publicerad 2022-03-30 kl 23:34