Barça höll makalösa sviten vid liv - vände El Clásico efter omdiskuterat VAR-beslut

Women´s Champions League

Real Madrid såg ut att bryta Barcelonas mäktiga svit.
Då vände mästarlaget och vann med 3-1.

El Clásico. Barcelona gästar Real Madrid i det första av två möten i kvartsfinalen av Champions League. Och det var ett hemmalag som var sugna att vända på förlusttrenden. För aldrig tidigare har ”Los Blancos” besegrat Barcelona – ett Barcelona som dessutom inte förlorat en enda match sedan semifinalen i SuperCopa mot Atletico Madrid 2020.

Fjolårets CL-mästare har dessutom varit dominanta både i ligan och ute i Europa. Förra veckan säkrade man ligatiteln med flera omgångar kvar.

Och senast man låg under? Det var mot Alaves i oktober innan man sedan vände matchen till 9–1.

Men Real Madrid chockade katalanerna i den första halvleken – efter åtta minuter tog man ledningen. Efter en miss i kommunikationen i Barça mittfält hamnade bollen vid Esther Gonzalez som drev bollen och lockade till sig flera försvarare innan hon släppte i väg bollen till Olga Carmona i straffområdet som kunde borra in bollen i bortre stolpen förbi Sandra Paños.

Trots att Barcelona hade majoriteten av bollinnehavet så var det Real Madrid som hade de farligaste chanserna. För trettio minuter senare kom chansen att utöka. Denna gång Gonzalez själv som drog till utifrån straffområdet, men Paños lyckades trycka ut bollen mot stolpen och ut.

Men så snart den andra halvleken drog i gång kom kvitteringen. Caroline Graham Hansen slängde sig i straffområdet efter knapp kontakt och efter en lång VAR-överläggning med höga protester från läktaren och Real-spelarna dömdes straffen till gästerna. Alexia Putellas klev fram och kunde enkelt hitta in i nätmaskorna.

Barcelona visade på sin rutin och även om det satt långt inne kunde Claudia Pina sätta 2-1. Och sen kom också 3-1 i slutminuterna, Alexia Putellas gjorde sitt andra mål för kvällen när hon kom ensam mot Real-keepern.

Kosovare Asllani saknades i hemmalagets trupp då hon ådragit sig en skada, och Fridolina Rolfö spelade hela matchen för Barcelona.

Returmötet spelas på ett utsålt Camp Nou nästa vecka.

Publicerad 2022-03-22 kl 22:55