Barcelona överlägset - besegrade Rosengård

MALMÖ. Först förlust mot Bayern München.
Och när Barcelona gästade FC Rosengård åkte Malmölaget på sin andra förlust i Champions League-gruppspelet.
- Återigen är det våra egna dumma misstag som gör att de gör mål, säger Olivia Scough.

FC Rosengård tog under torsdagskvällen emot FC Barcelona, i den andra omgången av Champions League-gruppspelet, på ett regnigt Malmö IP.

Barcelona storfavoriter men det inleddes relativt jämnt. Barcelona var uppe vi Rosengård-målet men kom inte till några vassa chanser samtidigt som Rosengård såg lugna ut.

Men sen visade gästerna från den katalanska storstaden varför man är allra bäst då det i princip endast var spel mot ett mål. Och trots att Asisat Oshoala fick en perfekt slagen boll av Keira Walsh och kunde röra sig med mycket yta och tid lyckades hon inte hitta förbi Teagan Micah i Malmöburen.

Keira Walsh plockar bollen från ett Rosengårdsinkast och spelar bollen fint till Asahiat Oshola som har både tid och yta, men Teagan Micah är snabbt tillbaka i position och petar bollen utanför.

I den tolfte minuten kunde det ha gått riktigt illa. Mia Persson slog en fel passning rätt till Caroline Graham Hansens fötter. Norskan spelade bollen vidare till Mariona Caldentey men skottet desto svagare.

Sedan kom Barcelonas två mål. Men först blåste domaren av för frispark till Rosengård och sedan var Geyse Ferreiras mål offside.

Och frågan var hur länge den nykrönta svenska mästaren skulle orka stå emot.

Fridolina Rolfö ville visa upp sig och drog till med ett skott från distans men bollen seglade över ribban. FC Rosengård med extrem tur räddades sedan av att Asisat Oshoala blockerade Geyses mål som hade rullat in i nät.

Samtidigt stod Micah för en fin insats och när hon boxade undan Barcas hetaste chans - men efter att bollen spelats runt i straffområdet hamnade den hos Rolfö som ännu en gång testade ett distansskott som gick precis över.

Men sen kom målet i den 30:e minuten. Fridolina Rolfö gjorde bort Ria Öling och skickade in en fin boll som Aitana Bonmati kunde skarva in. Rosengård letade efter en snabb replik i den 32:a minuten då Olivia Schoughs inlägg tvingade Sandra Panos att sträcka sig rejält för att få undan bollen.

Sedan kom också 2-0. Geyse jobbade sig runt Jessica Wik på högerkanten och spelade in till Bonmati som kunde placera in bollen. Men Rosengård svarade - Olivia Möller Holdt drog till med ett distansskott förbi tre Barcelonaförsvarare och Panos kunde inte nå bollen.

Den andra halvleken började trögt. Barcelona hittade inte riktigt rätt och FC Rosengård hade svårt att hänga med i tempot. Men i den 65:e minuten piggade Mariona Caldentey upp kvällen. Den spanska mittfältaren såg att Micah var alldeles för långt ut och drog då till med ett dunderskott från halvplan till 3-1.

Barcelona fortsatte att ånga på och radade upp flera chanser samtidigt som FC Rosengård räddades av ribban. Men på övertid lyckades Barcelona även peta in 4-1 efter att Micah lämnat en retur som Caldentey petat in från nära håll.

Den andra halvleken blev rätt avslagen och Barcelona kunde vinna med komfortable 4-1.

- Jag är lite besviken. Jag var besviken efter Bayern München också för att vi gör det så bra men återigen är det våra egna dumma misstag som gör att de gör mål. Men om man ska se något positivt så är det att vi står upp väldigt bra och det är våra egna fel som gör att vi blir straffade - och att vi kan ta lärdom av det och göra det bättre nästa gång.

Vad är du besviken på?
- Våra egna misstag vid deras mål. Min frispark innan deras 3-1-mål är alldeles för kort och så pratar vi inte och så rensar vi inte och helt plötsligt står det 3-1 och innan dess har vi lite andra grejer också. Just nu är jag besviken men samtidigt gör vi en jättearbetsinsats och kan hålla en ganska bra nivå under långt tid i mitt tycke världens bästa klubblag.

- Jag blev så irriterad efter det. Det målet, det kändes ändå som att vi hade ganska bra koll på något sätt och var riktigt sugna på att kvittera - så kommer det målet. Men vi får lära oss och inte göra sådana dumheter.

Rosengård: Teagan Micah - Ria Öling, Gudrun Arnardottir, Athinna Persson Lundgren, Jessica Wik - Olivia Holdt, Mia Persson, Sofie Bredgaard - Olivia Schough, Karin Lundin, Mimmi Larsson.

Barcelona: Sandra Panos - Marta Torrejon, Mapi Léon, Irene Paredes, Fridolina Rolfö -
Mariona Caldentry, Keira Walsh, Aitana Bonmati - Caroline Graham Hansen, Asisat Oshoala, Geyse.