Women's Champions League

Barcelona har gått rent genom Champions Leagues gruppspel.
Sista matchen slutade med en 5-0-seger över HB Køge.
Då stod Fridolina Rolfö för både mål och assist.

Barcelona hade säkrat gruppsegern i Champions League redan inför sista matchen. Mötet med HB Køge var därför inte av någon större betydelse för storklubben, och formstarka Fridolina Rolfö fick inleda på bänken.

Men svenskan kom in i spel tidigare än förväntat. Med bara drygt 20 minuter spelade tvingades Mariona Caldentey utgå och Rolfö ersatte. Efter bara fem minuter på plan blev anfallaren också målskytt. Det var då Barcelonas andra mål i matchen, sedan Leila Ouahabi gett dem ledningen efter tio minuter.

Det utvecklades sedan till ännu en överkörning från Barcelona. I halvtid stod det 3-0. efter att Alexia Putellas utökat i avslutningen. Efter paus kom 4-0, innan Rolfö assisterade Lieke Martens till 5-0. Barcelona slog sedan av på takten, och målkalaset tog slut där.

Det innebär att Barcelona har gått rent genom gruppspelet i CL. På sex matcher har de släppt in ett mål, medan de själva gjort hela 24. Nu väntar kvartsfinal för de regerande mästarna, som samtidigt har upprätthållt en överlegsen ledning i inhemska ligan.