Chelseas CL-kross - fem mål på 20 minuter

Chelsea krossade Servette med 7-0 i Champions League.
Redan efter 20 minuter var London-laget i en trygg femmålsledning.
"Jag tycker vår första halvlek är otroligt bra", skriver Jonna Andersson i ett sms till Fotbollskanalen.

Den engelska storklubben Chelsea gick under tisdagen på knock i Champions League-gruppspelet. London-klubben bortaspelade mot Servette och ledde med hela 5-0 redan efter 20 minuters spel. Då hade Fran Kirby och Sam Kerr gjort två mål var, samtidigt som Melaine Leupolz hade stått för ledningsmålet.

I slutet av första halvlek utökade sedan Jessie Fleming till 6-0, medan Guro Reiten gjorde 7-0 i början av andra halvlek. Chelsea kunde sedan spela av matchen och vinna klart.

Chelseas svenska spelare Magdalena Eriksson och Jonna Andersson hade samtidigt inte så mycket att göra i försvarslinjen, då det mestadels var Chelsea som styrde matchen. Eriksson spelade från start och blev i den 57:e minuten ersatt av just Andersson på planen. Målvakten Zecira Musovic gjorde i sin tur 90 minuter på planen och höll nollan.

"Jag tycker vår första halvlek är otroligt bra, snabbt spel och många bra kombinationer som leder till bra och viktiga mål. Lägre tempo i andra men förhoppningsvis kan vi ta med energin i första halvlek och försöka ta med den även till andra halvlek i returen mot dem", skriver Jonna Andersson i ett sms till Fotbollskanalen.

Chelsea har nu sju poäng efter tre matcher i Champions League-gruppspelet. Wolfsburg är tvåa i gruppen med fyra poäng efter två spelade matcher.

Publicerad 2021-11-09 kl 20:39