Juventus slog ur underläge.
Ändå lyckades man besegra Lyon i den första av två Champions League-kvartsfinaler.

Juventus tog emot Lyon i den första av två möten i Champions League-kvarten.

Lina Hurtig och Linda Sembrant startade för Juventus, och Amanda Nildén började på bänken. Emma Holmgren satt även hon på bänken för gästerna.

Som väntat var det förhandsfavoriten Lyon, som har sex Champions League-titlar, som tog tag i taktpinnen. Redan efter åtta minuter kom matchens första mål. Selma Bacha slog ett inlägg mot straffområdet där amerikanska landslagsstjärnan Catarina Macario hann före Juventus-kaptenen Sara Gama och mötte bollen med pannan till 1-0.

Men matchen kom att handla om någon helt annan. Nämligen Cristiana Girelli. För när Lyon var nära att utöka, då rensande italienskan på mållinjen. Och det var inte många millimeter ifrån att bli ett mål.

Det såg ganska mörkt ut för Juventus, men någons olycka är en annans olycka. I den 62:a minuten klantade Ellie Carpenter till det rejält och rev ner Lisa Boattin som sista försvarare - hon fick syna det röda kortet och då vände det för hemmalaget. Matilde Lundorf drog med sig bollen på högerkanten och skickade in den, Sarah Bouhaddi i gästernas mål kunde inte få koll på bollen och Girelli dundrade in bollen i nätet.

Sen var det dags för Arianna Caruso att presentera sig på riktigt. I den 66:e minuten byttes hon in och med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid hittade hon in vid den bortre stolpen till slutresultatet 2-1.

Sembrant spelade hela matchen och Hurtig byttes ut i den 91:a minuten, då byttes även Amanda Nildén in för den italienska giganten. Emma Holmgren satt på bänken hela matchen.

Det är italienarnas blott andra seger i Champions League den här säsongen, och man har nu övertaget inför returen i Lyon.