BK Häcken var på väg mot oavgjort hemma mot Benfica.
Då avgjorde gästerna i den 91:a matchminuten på Hisingen till 1-2.
Nu är Häcken sist i Champions League-gruppen.

Mycket av försnacket kring Häckens match mot Benfica handlade om Stina Blackstenius. Hon gick en kamp mot klockan, men fanns inte med i kvällens matchtrupp. Häcken valde i landslagsanfallarens frånvaro att spela Stine Larsen som ensam central forward.

Matchen inleddes med värsta tänkbara start för Häcken. Francisca Nazareth tryckte dit ett distansskott som Jennifer Falk klarade med nöd och näppe i Häcken-målet. På efterföljande hörna blev det en ytterst tilltrasslad situation som ledde till ett bortamål. Cloe Lacasse var sist på bollen och 0-1 var ett faktum.

Häcken hade sina perioder i den första halvleken. Ofta försökte hemmalaget hota i djupled. Rytting Kaneryd, som fanns med i Peter Gerhardssons landslagstrupp igår, var nära att löpa igenom vid flera tillfällen. Julia Karlernäs hade också en nick efter en frispark som bara var centimeter utanför stolpen. 0-1 var dock ställningen i halvtidsvilan.

Häcken slet för ett kvitteringsmål i den andra halvleken. Den första halvlekens mardrömsstart var dock nära att upprepa sig direkt efter pausen. Benfica-kaptenen Pauleta hade en nick som Falk räddade med minsta möjliga marginal.

Med dryga kvarten kvar tilldömdes Häcken en straffspark efter en hands på Christy Ucheibe. Elin Rubensson gjorde det avgörande målet från straffpunkten för en vecka sedan mellan lagen. I kväll var hon lika säker som för sju dagar sedan.

Matchen såg sedan ut att sluta 1-1, men på tilläggstid dök Benfica-spelaren Catarina Amado upp och stötte in 1-2 på en frispark. En mardrömsavslutning för Häcken som inte kunde resa sig.

Häcken står nu kvar på tre poäng, medan Benfica kliver om och går upp på fyra poäng. Därmed är Häcken sist i gruppen. Senare i kväll möts Lyon och Bayern München.

Häcken: Falk – Wijk, Nörgaard Gevitz, Kollmats, Ökvist – Rubensson, Curmark – Rytting Kaneryd, Karlernäs, Gejl Jensen – Larsen.

Benfica: Leticia – Amado, Seica, Costa, Alves – Ucheibe, Pauleta, Vitoria – Cantuario, Nazareth, Lacasse.

Publicerad 2021-11-17 kl 20:37